10 alimente bogate în crom pe care să le introduci în dietă

Cromul este un mineral important pentru sănătate, nu numai în sarcină sau în timpul alăptării. Corpul are nevoie de crom în cantități mici pentru a ajuta la sănătatea generală, creșterea normală și digestie. De asemenea, ajută la creșterea eficacității insulinei în organism, influențând metabolismul, precum și stocarea carbohidraților, a proteinelor și a grăsimilor. Poate chiar reduce pierderea de calciu legată de îmbătrânire.

separator

Deficiența de crom ar putea provoca oboseală și anxietate, niveluri ridicate de zahăr înn sânge și colesterol crescut, regenerarea anevoioasă a rănilor. Vezi 10 surse alimentare bogate în crom:

1. Broccoli

Broccoli este o sursă foarte bună de crom. Are 11 mcg pe jumătate de ceașcă, aproximativ 31,4% DV într-o mică porție. Este o legumă care se gătește rapid și poate fi combinată cu multe alte ingrediente pentru a face o masă delicioasă. Nu-l încălziți la microunde că-și va pierde nutrienții.

2. Orz

Conține 8,16 mcg de crom în 1/3 de ceașcă. Acest lucru se traduce la aproximativ 23,3% DV per portie.

Cerealele integrale se pot adăuga la o salată. Sau încercați să preparați o supă cu fasole și orz, carne și orz, ciuperci și orz.

3. Suc de struguri

Fiecare ceașcă de suc de struguri conține 8 mcg de crom, care oferă 22,9% din conținutul de nutrienți.

4. Ovăz

Există 5,38 mcg de crom pe sfert de porție de cereale nefierte. Ovăzul poate fi transformat ușor într-un terci delicios. Adăugați fructe proaspete sau fructe de pădure preferate eventual niște fructe cu coajă lemnoasă și semințe pentru un mic dejun sănătos și delicios. Adăugați niște ovaz la pâine atunci când o coaceți. Sau schimbați pâinea obișnuită cu una ce conține ovăz.

5. Cartofi

Consumă cartofi cu ierburi, alte legume sau brânzeturi.

6. Carne de vită

Carnea de vită este o altă hrană care are crom. 100 gr de de carne de vită conține 2 mcg de crom, ceea ce reprezintă 5,7% DV. Consumă carne de vită într-o tocană alături de legume și ierburi condimente.

7. Fasole verde

O ceașcă de fasole verde gătită are în jur de 2 mcg de crom – adică 5,7% din conținutul de nutrienți.

8. Suc de portocale

O ceașcă de suc de portocale are 2 mcg sau 5,7% VH de crom. De exemplu, un dressing de salată cu suc de lămâie va fi foarte familiar, dar cu suc de portocale aveți o aromă nouă. De asemenea, funcționează bine în marinate și sosuri.

9. Roșiile

O cană de roșii conține 1,26 mcg de crom. Pot fi consumate sub orice formă, crude, fierte, după bunul plac și preferințe.

Alte surse alimentare de crom: mere, banane, carne de pui, orez brun, ouă, lapte de vacă, produse alimentare din cereale integrale ca pâinea, condimente cum ar fi piperul negru.

sursa

alte Articole interesante