10 lucruri curioase pe care nu le știai despre înghețată

Înghețata are o mulțime de arome și este preparată pe toate continentele, fiind unul dintre cele mai populare deserturi din lume și deliciul preferat pe timp de vară. Înghețata are, însă, și multe secrete pe care nu le știai. Află zece lucruri curioase despre înghețată.

separator

1. Înghețată era prezența și în Grecia antică, iar Alexandru cel Mare consumă adesea un amestec de gheață îndulcită cu miere și nectar.

2. Prima înghețată a fost făcută în China, în jurul anului 100, și conținea gheață, lapte de bivoliță, făină și camfor.

3. Cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, la un târg din St. Louis, SUA, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe îi pregătescă niște cornete în care servească cliențîi. Prima înghețată pe bat a apărut în 1920.

4.Cea mai populară aromă de înghețată în lume este vanilia. Este urmată de aromă de ciocolată și cea de căpșune.

5. Pe lângă aromele clasice, producătorii de înghețată au scos pe piață și arome mai puțin obișnuite: ardei iute, usturoi, bere, avocado sau bacon.

6. Înghețată așa cum o știm azi a apărut abia în secolul XVII și se spune a fost inventată de Francesco Procopio. Era făcută din smântână, ouă și zahăr.

7. E nevoie lingi de 50 de ori o cupă de înghețată o termini.

8. Cel mai mare cornet cu înghețată din lume a fost pregătit în Marea Britanie, la Gloucester, în 2012. Întreagă înghețată măsură mai mult de 4 metri în înălțime și cântărea o tonă. A fost nevoie de o lună întreagă fie înghețată la congelator.

9. Cercetătorii au demonstat înghețată ne face mai fericiți. Asta pentru atunci când mâncăm înghețată este activată o parte din zona frontală a creierului, asociată cu fericirea.

10. Cei mai mari consumatori de înghețată sunt neo zeelandezii. Aceștia mănâncă 28.4 litri de înghețată pe cap de locuitor. Sunt urmați de americani și australieni. La polul opus, cel mai mic consum se înregistrează în India și Indonezia.

sursa

alte Articole interesante