130 de copii cu voci divine au făcut magie la concertul extraordinar susținut în aer liber de La La Play Voices și Moldovan National Youth Orchestra!

Suflete inocente de copii, voci divine, emoții și momente magice  – la concertul extraordinar susținut, ieri, în aer liber, de către La La Play Voices și Moldovan National Youth Orchestra, în scuarul Catedralei Nașterea Domnului din Chișinău. Un loc unic din Capitală a adunat cele mai duioase voci de copii din toate colțurile țării la concertul celor 130 de beneficiari ai proiectului de incluziune socială prin muzică pentru copii și tineri.

separator

Vremea superbă, muzica minunată și acordurile orchestrale au fost savurate din plin de către copii și oaspeți de toate vârstele ai concertului, dar și oficiali de rang înalt din conducerea țării, împreună având parte de o experiență inedită.

Copii din diferite puncte ale țării, toți diferiți și unici, au format un cor pentru a-și face vocile auzite, alături de 50 de intrumentiști ai Moldovan National Youth Orchestra, dirijați de către Cristian Spătaru și Andriano Marian. Simfonia nr.36 (W.A.Mozart), Shape of My Heart (Sting), Canto de la terra (A. Bocelli), Imagine (John Lennon), De-as avea (Ștefan Petrache) și alte piese au răsunat în scuarul catedralei.

Cei 130 de copii, finaliști ai proiectului la nivel național, au interpretat împreună cu orchestra peste 20 de piese însușite în cadrul reședințe de vară de 7 zile, organizate la pensiunea F’Estival din satul Leordoaia.

Pe lângă orele de muzică și canto, sub tutela unora dintre cei mai buni dirijori și profesori de cor, precum Luminița Istrate, Elena Marian și Ludmila Stingaci, copiii au socializat și au beneficat în cadrul reședinței de vară inclusiv de activități de dezvoltare personală, proiecții de film în aer liber, meci de fotbal cu echipe mixte de fete și băieți, concerte, ore de bune maniere, călătorie la muzeu, distracție la piscină, jocuri improvizate.

Vezi și alte imagini de la concertul inedit susținut de La La Play Voices și Moldovan National Youth Orchestra!                   Proiectul de incluziune sociala La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de copii talentați care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezentă diversitatea etnică și socială a Moldovei.

Foto: Facebook/Moldovan National Youth Orchestra

alte Articole interesante