În 2018, autoritățile promit salarii mai mari și creșterea îndemnizației unice la naștere

Anul viitor, autoritățile planifică să majoreze salariile bugetarilor, dar și anumite alocații sociale. Astfel, de o majorare a salariului vor beneficia profesorii și judecătorii. Totodată, va crește și cuantumul îndemnizației unice la naștere, dar și a burselor pentru studenți și elevi.

separator

Potrivit agora.md, printre măsurile sociale planificate de autorități, care au fost incluse în proiectul legii bugetului pentru anul 2018, se numără și majorarea alocațiilor sociale pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, este prevăzută creșterea indemnizație unice la naștere de la 3500 de lei la 5400 de lei. Pentru această creștere vor fi alocați aproximativ două milioane de lei. Totodată, Guvernul planifică să majoreze fondul de salarizare cu circa 1,3 mlrd de lei.

„Partea leului îi revine aici domeniului Educației, ca urmare a majorării salariilor făcute în septembrie 2017. De asemenea, este prevăzută și majorarea salariilor în septembrie 2018. Totodată, fondul de salarizare va crește și ca urmare a recalculării salariilor la judecători de la 1 aprilei 2018, ca urmare a creștereii salariului mediu pe economie”, a declarat în context ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante