4 greșeli în îngrijirea tenului care agravează acneea

Alegerea produselor cosmetice poate fi un lucru dificil dacă tenul tău are tendință spre apariția acneei, întrucât unele dintre acestea pot agrava problema cu care te confrunți.

separator

Joshua Zaykner, șeful grupului de cercetare din cadrul Departamentului de Dermatologie de la Spitalul  Mount Sinai, dezvăluie ce produse ar trebui să fie evitate în caz de acne, dar și mijloacele alternative.

1. Uleiuri la ,,modă”

Aproape orice produs cosmetic, fie că e vorba despre demachiante sau alte produse, conține uleiuri, în prezent a devenit extrem de ,,la modă” această tendință. Totuși trebuie să știți că nu toate uleiurile sunt binevenite pentru tenul acneic.

Produse recomandate: uleiul de argan, uleiul din semințe de struguri, lavandă și nucă de cocos nu afectează acneea, spune dr. Zaykner. Celelalte ar trebui evitate în rutina de îngriire a pielii.

2. Loțiunile de curățare

Deseori, loțiunile de curățare ,,delicate” nu reușesc să facă față cu eliminarea excesului de grăsime și sebum, iar porii se înfundă, spune dr. Zaykner.

Produse recomandate: sunt cele care fac spumă, curăță și elimină eficient reziduurile care inflamează porii, fără a agresa și a usca excesiv pielea.

3. Cremele ultra nutritive

Cremele, măștile, balsamurile grase sunt o amenințare pentru pielea predispusă la apariția coșurilor. Acestea vor crea un strat rezidual, care va bloca porii și va provoca acnee.

Produse recomandate: cremele hidratante fără uleiuri, cu textură poroasă, care sunt absorbite instantaneu în piele, fără a lăsa în urmă luciu sau piele lipicioasă.

4. Baza de machiaj cu silicon

Alegeți cu prudență produsele cosmetice care nu astupă porii. Cele mai multe baze de machiaj conțin anume silicon, deseori identificat și cu alte nume ciudate de ingrediente. Toate denumirile care se termină în „-icon“ nu vă convin, dacă suferiți de acnee.

Produse recomandate: alegeți ca bază pentru make-up doar produse fără silicon și fără uleiuri consistente.

alte Articole interesante