5 alimente care te pot face mai fericit

Anumite alimente stimulează producţia de endorfine şi serotonină, supranumiţi „hormonii fericirii”. Produsele de mai jos sunt pline de nutrienți care susțin funcțiile creierului, te ajută să faci față stresului și te fac mai fericit. Scapă de lipsa de energie cu aceste „mâncăruri fericite”!

separator

1. Ovăzul

Carbohidrații ajută la producția de serotonină. Totuși, în locul carbohidraților simpli, cu digerare rapidă, care pot duce la o creștere a nivelului de glucoză, nutriționiștii recomandă carbohidrații complecși, precum cei din ovăz.

2. Ouăle

Ouăle conțin colină, nutrientul esențial care este necesar în producerea acetilcolinei, implicată în procesul memoriei, procesarea informațiilor, limbajului și controlului mușchilor, sporirea creativității.

3. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt pline de magneziu, mineral care reduce stresul. Magneziul este o componentă cheie în combaterea stărilor pshihice negative, iar triptofanul ajută la creșterea producției de serotonină.

4. Legumele cu frunze verzi

Combat oboseala şi tratează anxietatea şi depresia, graţie acidului folic care asigură buna funcţionare a nervilor şi muşchilor. În plus, conţin magneziu, iar studiile au arătat că un nivel scăzut de magneziu în organism duce şi la scăderea nivelului de serotonină.

5. Avocado

E cunoscut pentru puterea sa de a creşte nivelul de dopamină, neurotransmiţător de la nivelul sistemului nervos, dar şi de endorfine. Grăsimile bune pe care le conţine menţin sănătatea celulelor, scad colesterolul rău, ceea ce îmbunătățește circulaţia sângelui. Consumând grăsimi sănătoase, te vei simți bine atât fizic, cât şi psihic.

alte Articole interesante