5 greșeli pe care le faci în aplicarea fondului de ten

Aplicarea corectă a fondului de ten este cheia succesului oricărui tip de machiaj, acesta fiind totodată pasul cel mai dificil în rutina de înfrumusețare. Află, de la un expert, cinci greșeli comune făcute deseori în aplicarea fondului de ten, dar și soluțiile de remediere ale problemelor.

separator

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de aplicare a fondului de ten, potrivit make-up artistei Sandy Linter, din New York:

1. Alegerea unei nuanțe nepotrivite

„Multe femei își aleg nuanța fondului de ten unu la unu cu tonul pielii și rămân dezamăgite de aspectul șters și palid al chipului”, spune experta. ,,Pentru a rezolva această problemă, alege un fond de ten mai ,,cald” (cu nuanțe gălbui și aurii), mai ales dacă ai pielea palidă de la natură sau observi semne de ,,ofilire” a pielii, legate de vârstă. Semi-tonurile calde vor conferi pielii un aspect mai natural și mai armonios. Culoarea mai caldă a fardului de obraz, de asemenea. Dacă ai o piele bronzată sau închisă la culoare, ar trebui să eviți tonul roz, care va ieși în evidență prea tare, la lumina naturală”.

2. Aplicarea excesivă

Fie că este vorba despre pete pigmentare, erupții cutanate, coșuri sau riduri, pe care doriți să le ascundeți, excesul de fond de ten va atrage mai multă atenție la textura neuniformă a pielii. „Fondul de ten este conceput pentru a accentua punctele forte sau pentru a îmbunătăți tonusul pielii”, spune Sandy Linter. ,,Pentru a corecta imperfecțiunile, folosește un creion special și un ,,highlighter” care să ascundă petele pigmentare și ridurilor, dar și un ,,concealer” pentru coșuri și erupții”.

3. Consistența nepotrivită

,,Indiferent de marca pe care o alegi, fondul de ten ar trebui să se alinieze perfect cu pielea, fără să lase linii sau urme vizibile. În acest caz, acoperirea nu va arăta ,,încărcată”, iar rezultatul va părea destul de natural. Dacă ai tenul uscat, pudra compactă se va aduna în pori și spațiile dintre riduri, iar cremele lichide vor reda o strălucire nedorită tenului gras”. Potrivit expertei, cele mai potrivite sunt fondurile de ten cremoase.

4. Teama că vei arăta ,,mult prea îmbătrânită”

„Fondurile de ten cremoase au o reputație proastă, deoarece multe femei le folosesc în mod incorect, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să îți fie teamă să le aplici, spune Sandy Linter. Fiind alese corect, acestea ascund urmele de îmbătrânire ale pielii și petele pigmentare. În plus, alte produse cosmetice, precum fardul de obraz, bronzatorul și creionul corector pentru imperfecțiunile tenului, se aplică perfect pe fundalul unui fond de ten de consistență cremoasă. Principalul lucru este să alegi o formulă care să nu se acumuleze în riduri și pori”, mai spune make-up artista.

5. Aplici pe toată suprafața

Modul corect de realizare a machiajului presupune aplicarea unui strat uniform de fond de ten pe toată suprafața tenului. Totuși, Sandy Linter te sfătuiește să utilizezi fondul de ten numai în cazul în care acesta este necesar, iar produsele de corecție – pentru zonele cu probleme, cum ar fi zona de sub ochi sau cea a erupțiilor cutanate. În plus, distribuirea cremei cu degetele calde va ajuta la întinderea mai eficientă a acesteia. Pudra trebuie folosită numai în zona centrală a feței. Un exces de pudră va strica întregul aspect.

,,Concluzie: Principalul lucru este să alegeți fondul de ten potrivit și să faceți excese. Cu cât e mai puțin, în acest caz, cu atât e mai bine”, spune Sandy Linter.

alte Articole interesante