7 actrițe celebre de la Holywood cu origini ucrainene

Probabil că ai apreciat frumusețea și talentul actrițelor cinematografiei mondiale fără să bănuiești că acestea sunt originare de prin părțile noastre. Iată 7 actrițe de la Hollywood care s-au născut și au copilărit în Ucraina ori ai căror strămoși provin din această țară.

separator

1. Olga Kurylenko

Fata lui James Bond din filmul „Quantum of Solace” s-a născut în Berdyansk, regiunea Zaporojye. La scurt timp după naștere, părinții au divorțat. Când a împlinit 16 ani, Olga s-a mutat la Paris, unde a semnat curând un contract cu o agenție prestigioasă și a început să apară pe coperțile unor reviste celebre. Mama Olgăi și acum locuiește în Berdyansk, iat actrița o vizitează în mod regulat.

2. Liv Tyler

Actrița are rădăcini ucrainene, iar acest lucru a ieșit la iveală după ce faimosul său tată, membrul grupului „Aerosmith”, Steven Tyler, a declarat într-un interviu că unul dintre bunicii săi este din Germania, iar al doilea, sub numele de Chernyshevich, este din Ucraina. În copilărie, unul dintre preferatele lui Steven era borșul ucrainean.

3. Vera Farmiga

Vera s-a născut în familia imigranților ucraineni Lyubov și Mihail Farmiga, până la vârsta de 6 ani în casa actriței s-a vorbit doar limba ucraineană. La sfârșitul anilor ’90, pentru rolul din filmul „Merg la cer”, actrița a fost nominalizată la Oscar.

4. Milla Jovovich

Actrița s-a născut la Kiev, în familia celebrei actrițe sovietice Galina Loginova. La vârsta de 5 ani, Milla s-a mutat cu părinții ei întâi în Marea Britanie, apoi în Statele Unite, unde Milla a reușit să-și construiască o carieră de succes ca model și actriță. Milla vorbește fluent limba ucraineană.

5. Katheryn Winnick

Vedeta serialului „Vikings”, născută Katerina Vinnytska, este fiica emigranților ucraineni Roman și Lesya Vinnytsky. Fata s-a născut în Canada și până la 8 ani a vorbit numai în limba ucraineană. Katherine este cunoscută publicului pentru roluri în filme precum „Dragostea și alte droguri”, „Killers”, „Turnul întunecat” și multe altele.

6. Mila Kunis

Actrița de la Hollywood și soția actorului Ashton Kutcher s-a născut în Cernăuți în familia unui profesor și a unui inginer. Când Milena avea 7 ani, părinții ei s-au mutat în Los Angeles. Actrița vorbește fluent limba rusă și ucraineană, iar în luna august 2017, împreuna cu soțul ei, Mila a vizitat orașul Cernăuți.

7. Winona Ryder

Strămoșii lui Winona, bunicii din partea tatălui, au emigrat în Statele Unite ale Americii din România și Rusia, o peroadă au locuit și în orașul Harkov. Numele real al rudelor tatălui ei este Tomchina, iar numele fratelui său mai mic este Yuri.

alte Articole interesante