7 obiceiuri pentru o piele netedă și fermă, fără celulită!

Vara este în plină desfășurare, probabil vei merge în vacanță, la plajă, vei proba un costum de baie, iar ,,coaja de portocală” ar putea să îți dărâme toate planurile. Celulita afectează 90% din femei și în unele cazuri aceasta poate fi extrem de vizibilă. Chiar dacă nu e posibil să scapi definitiv de celulită, trebuie să știi că există mai multe trucuri care te vor ajuta să reduci semnificativ vizibilitatea acesteia. Cum să ai pielea netedă și catifelată? Iată cele mai eficiente metode!

separator

Alimentația corectă

Lupta împotriva celulitei începe cu o nutriție adecvată. În dieta ar trebui să fie prezente proteine (carne, fasole, nuci); lecitină (ouă, roșii, spanac, soia); acizi grași (pește, măsline, avocado și nuci); grăsimi și fructe arză (grapefruit).

Apa

Băutura cea mai utilă pentru o siluetă este apa potabilă, pură. Nutriționiștii recomandă consumul a 1,5 litri -2 litri de apă pe zi (acest lucru exclude ceaiul, cafeaua și alte băuturi).

Activitatea fizică și mișcarea

Dacă consumai mai multe calorii decât arzi, vei avea exces de grăsime care afectează aspectul coajei de portocală. Exercițiile fizice te vor ajuta să arzi excesul de calorii. În acest caz, nu sunt recomandate ridicarea greutăților sau aparatele de fitness, ci genuflexiunile, săriturile cu coarda, jogging-ul , exercitiile aerobice.

Masajul

Auto-masajul cu perii este mereu binevenit. Dar poți opta și pentru serviciile profesionale. În saloanele de profil, masajul se face prin tehnici speciale care elimină straturile acumulate de grăsime subcutanată, îmbunătățesc metabolismul și înlătură staționarea limfei.

Scrub-urile

Cremele anti-celulită nu aduc efectul dorit, dar scrub-urile elimină stratul extern al pielii, îmbunătățesc circulația sângelui și accelerează procesele metabolice. Cafeaua măcinată face pielea suplă, netedă și reduce aspectul celulitei. Scrub-ul cu sare de mare va elimina excesul de umiditate din zona celulitei.

Dușul contrastant

Îmbunătățește circulația sângelui și stimulează fluxul limfatic. Presiunea jetului de apă va elimina stratul superficial de celule ale dermei, va reînnoi regenerarea celulară. Îndreaptă jetul de apă la o distanță de 10 cm către zona cu probleme. În zona fesieră execută o mișcare circulară, la picioare – de jos în sus, pe abdomen și spate – de jos spre partea supero-laterală.

Sauna

Temperaturile ridicate sporesc fluxul sanguin și fluxul limfatic, astfel pielea devine netedă și suplă, restabilind elasticitatea. Deschiderea glandelor sudoripare contribuie la eliminarea toxinelor prin piele, doar o procedură pe săptămână va ajuta la eliminarea stratului de grăsime subcutanată și a celulitei.

Trebuie menționat că metode de combatere a celulitei prezentate mai sus vor aduce un rezultat vizibil doar fiind aplicate în complex. Doar o singură metodă poate să nu fie suficientă în lupta cu celulita.

alte Articole interesante