A fost numită „Fetița minge de baschet”. Povestea uluitoare a unei chineze care și-a pierdut picioarele într-un grav accident

La doar trei anișori fetița pe nume Qian Hongyan din provincia Yunnan, China a trecut printr-un eveniment tragic care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Micuța a fost implicată într-un grav accident auto. Doctorii s-au străduit din greu şi au reuşit să-i salveze viaţa, dar au trebuit să-i amputeze picioarele şi o parte din bazin.

separator

Familia fetiței nu şi-a putut permite un tratament medical, vreo proteză sau altceva pentru a o ajuta, de aceea Qian era blocată acasă, incapabilă să se mişte. Ea credea că nu va mai putea vreodată să iasă din casă. Într-o zi însă, bunicului ei i-a venit o idee care a uimit o lume întreagă. Acesta a adus acasă o minge de baschet. A tăiat o parte din minge şi a făcut două mânere din lemn pentru mâinile lui Qian. Apoi, i-a arătat nepoţelei cum se poate mişca folosind noua sa invenţie.
„De la început, când am încercat-o, am fost incredibil de fericită. Pentru prima dată am simţit că aş putea coborî din pat pentru a ieşi din cameră în curte şi am avut un spaţiu mult mai generos de joacă într-o lume mult mai mare”, a spus Qiang Hongyan, potrivit SVT.
Povestea uimitoare a acestei fetiţe s-a răspândit în întreaga lume şi oamenii au început să o numească „fetiţa minge de baschet”. Fotografiile lui Qian alături de minge s-au răspândit foarte repede, iar oamenii din întreaga lume au început să doneze bani, astfel încât să îşi poată permite proteze reale , să poată merge, să aibă o viaţă aproape normală.Micuţa luptătoare a arătat, de asemenea, că ar vrea să înveţe să înoate. În ciuda tuturor greutăţilor, s-a înarmat cu forţă şi perseverenţă şi a reuşit. Nu numai că a învăţat să înoate, dar a făcut-o atât de bine încât s-a calificat pentru Paralimpiada 2009. După această performanţă uimitoare, succesele ei au continuat.Acum concurează la nivel profesional şi a câştigat mai multe competiţii importante, ceea ce i-a adus o sumă semnificativă de bani. Qian admite că învăţarea înotului şi participarea la concursuri au fost obstacole dificile, dar secretul a constat în a nu renunţa niciodată. Hotărârea ei ne poate încuraja pe toţi să nu ne pierdem niciodată speranţa. Acum, Qian are noi proteze care arată foarte aproape de realitate. E uimitoare!Qian este o sursă de inspiraţie pentru oricine şi suntem atât de norocoşi că putem vedea ce a realizat. Ea dovedeşte că orice om poate fi un câştigător atâta timp cât refuză să renunţe.

Sursa

alte Articole interesante