Această piesă vestimentară face ravagii în 2019

Salopeta utilitară sau așa numitul boilersuit, care acoperă tot corpul, cu excepția capului, a palmelor și a piciorului propriu-zis, amintește de stilul retro al anilor ‘70 și va face ravagii în 2019, potrivit criticilor de modă.

separator
Boilersuit-ul este noua tendință a anului în modă. Termenul „boilersuit” se referă la salopeta cu mânecă lungă și pantaloni lungi, destinată persoanelor care lucrează în condiții periculoase, pentru a acoperi și feri o parte cât mai mare din corp. Nu este însă o piesă vestimentară nouă, fiind lansată pentru prima oară în anii ’70. Noile modele au aceleași linii inspirate de stilul retro, dar sunt ceva mai lejere și sunt realizate din materiale mai rezistente, scrie tabu.ro.

Ca multe tendinţe din acest sezon, salopetele au apărut pentru prima oară pe catwalk în prezentările pentru colecțiile de primăvară/vară. Stilurile diferă, binențeles. Jil Sander a propus boilersuit-ul din bumbac alb, iar Armani din denim bleumarin. Giambattista Valli a lansat modelul foarte mare, diafan, în nuanțe de crem, în timp de Hermès a mizat pe roșu aprins. Numai în această lună au apărut în revista Vogue și pe coperta publicației Hello Fashion, pe modelul Edie Campbell.

Boilersuit-ul poate fi cea mai ciudată piesă vestimentară inventată vreodată, pentru că ascunde corpul purtătorului, al purtătoarei, în cazul de față, de ochii indiscreți ai celorlalți. Inventată pentru muncitorii din industrie și pentru a șterge mâinile pline de ulei ale mecanicilor auto, salopeta a fost adoptată rapid de industria modei.

Experții în stil îți recomandă să le porți cu slippers pentru zilele mai călduroare și cu botine cu toc gros odată cu instalarea vremii răcoroase. De asemenea, poți adăuga câteva detalii feminine (cercei, eșarfe) pentru a ,,îndulci” look-ul aspru. Boilersuitul accentuează talia și merită un loc în garderoba oricărei femei.

alte Articole interesante