Acest suc este mai eficient de 5 ori decât orice sirop de tuse

Datorită conţinutului de bromelaină, o enzimă care are proprietăţi antiinflamatorii ce combat infecţiile şi elimină bacteriile, acest suc este cu 500% mai eficient decât orice sirop de tuse. Este vorba de sucul de ananas.

separator
Frau mit Erkältung

Jumătate din doza zilnică de vitamina C
Un pahar cu suc de ananas conţine aproape jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este esenţială, deoarece şi aceasta ajută corpul să metabolizeze enzime vitale, care la rândul lor, ajută la regularizarea metabolismului şi oferă energie.

O sursă importantă de magneziu
Pe lângă faptul că sucul de ananas conţine bromelaină şi vitamiana C, este de asemenea şi o sursă bună de magneziu, care ajută corpul să maximizeze absorbiţia calciului şi, de asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi grăsimilor în energie şi facilitează buna funcţionare a sistemului nervos.

Alegerea sucului de ananas în locul siropului de tuse
Dacă te confrunţi cu o tuse iritativă, fă-ţi un bine şi alege sucul de ananas în locul medicamentelor pentru tuse. Vei descoperi că pe lângă faptul că este un remediu mult mai ieftin, acesta nu conţine niciun fel de elemente toxice şi în plus conţine şi o serie de nutrienţi care te vor ajuta să scapi de răceală.

Sucul de ananas combate sputa
Sucul de ananas nu doar că ajută la calmarea tusei, dar şi la eliminarea mucusului.
În 2010, o serie de cercetători au încercat să găsească un tratament pentru bolnavii de tuberculoză. Printre descoperiri s-a numărat şi faptul că un amestec de suc natural de ananas cu miere, sare şi piper, luat zilnic, ajută la dizvolvarea mucusului care se acumulează în plămâni şi care cauzează afecţiuni precum tuberculoza.

Reţeta pentru sucul de ananas, ca remediu pentru tuse
Iată cum să prepari acasă, sucul natural de ananas care te ajută să combaţi tusea:
• 1 cană de suc proaspăt de ananas (preferabil ananas stors acasa şi nu cumpărat)
• 1/4 cană de suc proaspăt de lămâie
• 1 bucăţică mică de ghimbir (5 – 10 cm)
• 1 lingură de miere
• 1/2 linguriţă de piper roşu

Adaugă toate ingredientele în blender, mixează bine până obţii o pastă. Bea acest suc de 2-3 ori pe zi.

alte Articole interesante