Acropola din Atena, unul din cele mai vizitate monumente istorice din lume, s-a închis din cauza caniculei

Situl arheologic al Acropolei din Atena, unul dintre cele mai faimoase monumente ale antichităţii şi unul dintre cele mai vizitate din lume, va fi închis joi şi vineri după-amiază din cauza temperaturilor de până la 44 de grade Celsius care se vor înregistra pe dealul stâncos sub razele soarelui arzător, a anunţat Ministerul grec al Culturii, relatează AFP, citată de Agerpres.

separator
Situl arheologic este de obicei deschis zilnic timp de douăsprezece ore, începând cu ora locală 08:00. Din cauza temperaturilor de până la 44 de grade Celsius, situl va fi închis joi între orele 13:00 şi 16:00, potrivit unui comunicat publicat de minister. El a spus că măsura va fi prelungită vineri în cazul unor temperaturi similare.

Aceasta nu este prima dată când situl se închide din cauza temperaturilor ridicate, autorităţile temându-se de disconfort în rândul turiştilor care frecventează în număr mare Acropole în perioada estivală. La Atena, în luna iulie se înregistrează de obicei cele mai ridicate temperaturi.

Mercurul termometrelor urmează să depăşească 40 de grade joi şi vineri în întreaga ţară.

alte Articole interesante