Actele de studii din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în Italia şi Belarus

Republica Moldova şi Italia vor recunoaşte reciproc documentele emise de instituţiile de învăţământ superior. Semnarea Acordului privind recunoaşterea actelor de studii, a fost aprobată astăzi de Executiv.

separator

Acordul prevede recunoaşterea şi echivalarea diplomelor de licenţă şi masterat, având drept scop intensificarea schimbului de specialişti dintre cele două state. De asemenea, semnarea documentului va crea noi oportunităţi pentru cetăţenii ambelor state de a-şi continua studiile în instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova şi Italia.

Tot astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat iniţierea negocierilor asupra Acordului moldo-belarus privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi certificatelor de perfecţionare pentru programele de formare pentru adulţi. Lansarea procesului de negocieri a fost impulsionată şi de recenta vizită a premierului Pavel Filip în Republica Belarus.

Potrivit documentului, ambele state se vor informa reciproc despre modificările din sistemele de învăţământ şi vor face schimb de exemple de acte de studii şi acte de instruire, emise de Republica Moldova şi Belarus. De asemenea, Acordul va spori cooperarea în domeniul educaţiei şi cercetării, dar şi schimbul de bune practici.

Semnarea Acordurilor privind recunoaşterea actelor de studii între Republica Moldova şi Italia şi Republica Moldova şi Belarus va intensifica relaţiile de colaborare nu doar în plan bilateral, ci şi în contextul participării statelor la diverse proiecte promovate de Uniunea Europeană, Consiliul Europei, dar şi alte organizaţii internaţionale şi regionale. În acelaşi timp, implementarea Acordurilor va îmbunătăţi imaginea sistemului educaţional naţional pe arena internaţională, dar şi imaginea Republicii Moldova.

sursa

alte Articole interesante