Adevărul despre grăsimi!

Există numeroase strategii de luptă cu grăsimile din corp, de la diete minune şi până la înfometări. Majoritatea însă au efect de moment, ca apoi să-ţi dai seama că celulele adipoase îţi acoperă formele cu viteza luminii. Aceasta se întâmplă din dorinţa de a arăta cât mai bine, fără a da importanţă necesităţilor organismului. Pentru a nu-ţi supăra corpul şi de a fi posesoarea unor forme de invidiat, e bine să ştii că…

separator
Adevărul despre grăsimi!

Grăsimile îşi au rolul său, unul de neglijat. Ai nevoie de aceste celule pentru a fi sănătoasă. În mod normal, procentul de grăsimi în corpul unei femei trebuie să oscileze între 20-30%. Grăsimile proprii sunt un rezervor de energie. De asemenea, acestea sunt “armurile” organelor interne şi cât de straniu ar fi, dar pentru orice femeie, acumulările de grăsimi sunt necesare în timpul sarcinii, rolul acestora fiind protejarea fătului. Când procentul de grăsimi începe să scadă, se declanşează o serie de schimbări metabolice, dar şi fiziologice, care sunt în defavoarea sănătăţii tale.

timthumbPartea verso a monedei!

Însă realitatea în care trăim diferă de necesităţile organismului. Haosul alimentar şi sedentarismul, au transformat corpurile în depozit de toxine şi grăsimi în exces. Un adult cu o greutate sănătoasă, are între 25-35 miliarde de celule adipoase. În cazul persoanelor cu o masă corporală în exces, această cifră se ridică la 75 miliarde. Partea cea mai proastă este că acest exces de grăsimi este localizat diferit, ceea ce pune în pericol buna funcţionare a organelor interne.

article_1030_532a83bd1425e9cd84dd4d86ec76abea1306399573Şi dacă crezi că aici se termină povestea grăsimilor, atunci află că poate fi mai rău de atât. Dimnesiunile celulelor adipoase sunt variabile. Aceasta înseamnă că cu cât mai multe alimente nesănătoase consumi, cu atât cresc în dimensiuni aceste celule, iar acest lucru duce la mai multe probleme de sănătate.

Acum, în loc a fi un rezervor de energie, aceste celule de grăsimi te fac să te simţi obosită, neatrăgătoare şi mai mult de atât îţi „atacă” vasele sanguine. Astăzi, din cauza excesului de grăsimi sunt înregistrate tot mai multe decese.

E mai bine să previi o problemă decât să cauţi soluţii, deci pentru a te bucura de zilele de primăvară, adoptă un mod de viaţă sănătos şi nu uita de mişcare.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

alte Articole interesante