Adrian Ursu: „Această primăvară o întâmpin cu iubire”

Fie se află în studio, pe scenă sau acasă în compania chitării… El asta ştie, asta iubește, asta face: muzică. Pentru el, viaţa înseamnă muzică, iar muzica este dragoste. Despre începutul carierei de artist, pașii și destinațiile lui viitoare vom discuta cu Adrian Ursu, unul dintre cel mai iubiți interpreți de muzică ușoară de la noi.

separator

Care a fost primul tău contact cu muzica?

Când eram mic şi năzbâtios, în capul meu erau doar filme de acţiune, arte marţiale şi procedeele învăţate la Kung-Fu. Dar un cadou profetic primit la ziua mea de naştere, instrumentul cu clape, mi-a schimbat viaţa pentru totdeauna.

Cine te-a îndrumat în cariera ta artistică?

Mulţimiri vreau să le aduc tuturor. Începând cu primul profesor Mihai Damaschin, care m-a învăţat primele melodii, lui Octavian Coteţ care m-a îndrumat în teoria şi compoziţia muzicală, dar şi tuturor profesorilor de la şcoala, colegiul şi academia de muzică.

Un rol important l-a avut şi Nicolae Bordeianu, cel care mi-a făcut primele înregistrări audio şi care mi-a dat „titlul onorific” de wunderkinder pentru piesele pe care le compuneam de la 11 ani.

Nu uit să-i menţionez şi pe vecinii, muzicieni, regizorii, moderatorii, dar şi mulţi alţi angajaţi ai Televiziunii Naţionale de pe atunci, care au crezut din start în mine.

Erai privilegiat de colegi și profesori, având acest talent?

Câteodată da, câteodată nu. Unii mă apreciau, alţii din contra. De atunci am înţeles că nu poţi să placi tuturor, şi nici nu trebuie să tinzi spre asta. Este imposibil.

Care crezi că este secretul longevităţii carierei unui artist?

Să captezi atenţia publicului prin talent, carismă, originalitate, zâmbet… şi să reuşesti să o menţii tot prin asta, simţind mereu pulsul inimii fanilor tăi. Să îţi păstrezi un stil care să te reprezinte şi să ştii când e nevoie să ţi-l schimbi. Să cânţi ceea ce îţi cântă sufletul, ca să fii credibil şi apreciat…

Cât timp dedici muzicii zilnic?

De la 2-4 ore până la 24 ore. (zâmbeşte)

Pe lângă înregistrări, concerte și filmări, reușești să ai și timp liber? Cum îți place să-l petreci? Reușești să mergi și la sala de sport?

Timpul liber îl petrec într-un restaurant cu persoana dragă. Sunt un gourmand şi recunosc, îmi place enorm acest proces, care are însă şi “mici reacţii adverse”.

Îmi place să merg la film, să mă plimb prin oraş, să călătoresc şi să compun muzică în timp ce conduc maşina… Timpul în afara muzicii, îl petrec cu muza, cu ea, cu persoana dragă care mă inspiră, mă bucură şi mă face să vreau să fiu mai bun. Cu ea petrec tot timpul liber.

IMG_4225 IMG_4266 IMG_4284

Recunosc că în ultimele 5 luni nu am călcat în sala de sport şi deja efectul se vede, 4-5 kg în plus. Eu ca şi ursul adevărat, mi-am făcut rezerve pentru iarnă. Totuşi, planific în această prima lună să merg la sală şi să revin la 78-80 kg, ca sa fiu credibil când voi cânta “Primăvara a venit, Florile au înflorit şi Ursul a slăbit” ( râde).

Care sunt calităţile ce te impresionează cel mai mult la o femeie? Aceste calități le posedă și iubita ta, Irina, protagonista videoclipului lansat recent „Înc-o iarnă fără tine” ?

Frumuseţea exterioară în tandem cu cea interioară. Inteligenţa de care dă dovadă în locul potrivit şi la momentul potrivit. Simţul umorului, aptitudinea de a povesti şi talentul de a asculta şi „auzi”. Atitudinea specială faţă de copii. Apreciez femeia cu caracter, dar care nu uită să fie femeie, gingaşă, firavă, dulce, suavă, feminină în fiecare zi. Pe lângă aceste calităţi, Irina şi găteşte gustos, iar mie asta îmi place. (zâmbeşte)

Cum îți place să o răsfeți zi de zi?

Cu atenţie, dragoste, mici cadouri şi flori deosebite. Cu Kinder! (râde) Ştiu ce-i place şi încerc să o surprind de fiecare dată când am ocazia.

Cum planifici să le surprinzi pe femeile din viața ta,  de 8 martie?

Secret! Ştiu sigur doar că această primăvară o voi întâmpina cu multă iubire şi voi dărui multe flori şi cadouri femeilor dragi din viaţa mea.  Dacă vă spun tot, apoi n-o să le mai surprind.

Care sunt planurile tale muzicale din viitorul apropiat?

Promovez piesele şi clipurile filmate în 2012 şi 2013. Finalizez,  apoi lansez albumul de muzică populară cu orchestra „Lăutarii” şi urmează un duet cu Corina Ţepeş. De asemenea, planific un videoclip la piesa „Mi-e dor de casa mea”, melodii noi de muzică uşoară şi un concert solo la Palatul Naţional.

Ce crezi că vei face peste 10 ani?

O să-i învăţ pe cei doi copii ai mei, muzica. O să compun, scriu, cânt, muncesc, petrec, călătoresc, şi o să iubesc mult. O să fac sport ca să fiu sănătos şi fără burtă, iar prin asta o să-mi bucur soţia, părinţii şi fanii. ( râde)

Coordonator proiect: Victoria Sănduță
Style: Anna Artiuhova
Make-up, Hair: Valentin Vicol
Foto: Ala Melnic

crinelaCrinela
Chisinau, str. Petricani,17
E-mail: info@crinela.md
Skype: Crinela_133
Tel: 212-227, 069002272
Web: www.crinela.md
Flor Art – Design floristic
bd. Banulescu Bodoni, or. Chișinău
Piața de flori, buticul 25
Mob.: +373 79550285, +373 79413938
www.florart.md/

alte Articole interesante