Adulți și copii iubitori de păsări, sunt așteptați astăzi în Parcul Valea Morilor la o sesiune de birdwatching

O tură de birdwatching, care înseamnă să privești atent păsările și să le urmărești acțiunile în mediul natural, este organizată duminică, 31 martie, în Parcul Valea Morilor. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internațională a Păsărilor. Sunt așteptați toţi iubitorii de natură şi, în special, cei interesaţi de păsări. Celor prezenţi le vor fi puse la dispoziţie lunete, binocluri și cărți de specialitate.

separator
Ornitologul Silvia Ursu, membru fondator al Societăţii pentru Protecţia Păsorilor şi a Naturii, a declarat pentru IPN că acţiunea este organizată deja al patrulea an la rând. Turul durează până la o oră, iar scopul urmărit este ca participanţii să cunoască cât mai multe despre păsările care se întâlnesc în Republica Moldova.

Potrivit Silviei Ursu, în jur de 25 de specii de păsări pot fi observate în Parcul Valea Morilor. Aici vieţuiesc păsări cântătoare, care pot fi întâlnite şi în păduri. Este vorba de piţigoi, merle, ciocănitori, vrăbii, porumbei. Pe lacul din parc, pot fi văzute multe păsări acvatice, precum raţe, pescăruşi şi corcodei.

Astfel, toţi cei curioşi şi dornici de a afla cât mai multe informaţii despre păsări, sunt invitaţi să participe duminică la acţiune.

alte Articole interesante