Ai obiceiul să-ţi trosneşti degetele? Vezi ce se întâmplă cu articulaţiile tale în acest caz

Medicii spun că trosnitul degetelor este un tic nervos, care însă nu lasă fără urme starea de sănătate a oaselor şi articulaţiilor.

separator

iti-trosnesti-degetele-specialistii-au-descoperit-efectele-pe-termen-lung-ale-acestui-obicei

Unele persoane îşi trosnesc degetele, măcar din când în când. Din păcate, acest tic poate face mult rău la nivelul încheieturilor, poate conduce la degenerarea şi inflamaţia ţesuturilor articulare.

Video-ul de mai jos explică ce se întâmplă, de fapt, cu încheieturile şi oasele tale atunci când îţi trosneşti degetele.

Lichidul sinovial este o substanţă asemănătoare unui lubrifiant şi se găseşte între suprafeţele încheieturilor de la mâini. Acest lichid seamănă cu gălbenuşul de ou. Atunci când îţi întinzi încheieturile sau îţi trosneşti degetele, se produc nişte bule cu gaz în cavitatea articulaţiei, care pocnesc la spargere.

8 exerciții pe care să le faci la birou!

Lichidul sinovial normal este limpede, de culoare galben-pal, vâscos şi nu se încheagă. Pentru a trosni aceleaşi degete sau încheieturi încă o dată, trebuie să aştepţi aproximativ 20 de minute pentru ca gazul să se formeze din nou în acel lichid sinovial.

Un specialist a vrut să vadă dacă face artrită şi a trosnit degetele sale de la o mână timp de 60 de ani. Un studiu din 1990 a arătat că dacă îţi trosneşti degetele şi încheieturile un timp îndelungat, vei avea mâinile umflate, flexibilitatea redusă şi risc de degenerare a cartilajului articular.

sursa

alte Articole interesante