Alertă de călătorie. Caniculă în Franța și risc ridicat de incendii de pădure în Grecia

Din nordul Africii, a venit spre Europa un val uriaș de aer fierbinte care afectează mai multe țări din Europa de vest. Este alertă de călătorie în Franța, unde sunt temperaturi de peste 40 de grade la umbră, dar și în Grecia unde este risc ridicat de incendii de pădure.

separator

Valul de caldură devine tot mai intens în sudul și vestul continentului. În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră. Meteorologii francezi au emis ”cod portocaliu” de caniculă.

Ministerul român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde meteorologii au anunţat un episod de caniculă, care va dura până la sfârşitul lunii iunie. Pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei şi departamentul Seine-et-Marne a fost emis un ”cod portocaliu” de caniculă.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării, cu maxime aşteptate în intervalul miercuri, 26 iunie, şi vineri, 28 iunie. Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum şi pentru departamentul Seine-et-Marne.

Totodată, în Grecia este risc ridicat de incendii de pădure (grad 4 din 5) pentru 25 iunie, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate în regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Insula Evia; Korinthia; Argolida, potrivit click.ro.

alte Articole interesante