Alex Iordache: ”Mama nu mi-a înțeles alegerea, acum însă e mândră de rezultatele mele!”

De câte ori aţi încercat să fotografiaţi un peisaj impresionant, o emoție sinceră sau un moment unic – doar pentru a realiza că frumusețea a ceea ce se află în fața ochilor dvs., pur și simplu luptă pentru a fi transpusă printr-un obiectiv al camerei?

separator

15591305_1362412030456376_5091325185509493167_o

Ei bine, fotograful Alex Iordache nu pare să întâmpine probleme atunci când vrea să “prindă” cu obiectivul foto un moment sau o emoție sinceră. Ba dimpotrivă, Alex pare să aibă o capacitate supranaturală de a scoate cele mai sincere emoții, în orice scenă pe care o fotografiază. Fiecare fotografie este plină de detalii și textură, iar în cele mai multe cazuri, te poți descoperi în pozele sale așa cum nu credeai că ești.

Face de 7 ani fotografie, însă a reușit cât alții nu fac în 10. A realizat o expoziție unică, a surprins mii de cupluri fericite și a primit titlul de Fotograful Anului în domeniul – “WEDDING/ FAMILY PHOTOGRAPHY”.

1500-b690f3674d821fd907746f9c80cb9efc

Am început a activa în domeniul fotografic din necesitatea de a face bani. Vin de la ţară, dintr-o familie relativ săracă și fiind de mic o persoană “mai excentrică”, am vrut să fiu diferit. Iar cel care mi-a dat un imbold a fost tata. El mi-a și luat primul aparat foto. Ţin minte cât de greu mi-a fost să merg la grădiniţa din sat şi să propun serviciile mele, să explic în faţa tuturor cu ce mă ocup. La început, vindeam un CD cu 30 de lei. Într-un sezon, adunasem vreo 6 000 de lei – sumă colosală la acea vreme pentru mine.

Mama m-a vrut băiat cu diplomă, la început nu mi-a înțeles drumul. I-a fost destul de greu să mă înțeleagă și să mă susțină. Și dacă la început fotografiam totul la nimereală, treptat, m-am îndrăgostit de acest domeniu. Acum fac fotografie întâi pentru că îmi place şi apoi pentru că e sursa mea de întreţinere.

dscf9562

Fac parte din fotografii care au învățat acest domeniu treptat, fără multe cursuri sau lecții. Am petrecut nopți în șir muncind asupra mea. Iar dacă nu-mi reușea, o reluam de la capăt.  Poate din acest motiv am și acceptat provocarea de a ține workshop-uri.

Cel mai mult mă motivează clienții mulțumiți. Sunt foarte fericit atunci când sunt sunat și mi se spune:”Alex, mulțumesc. Ai făcut un lucru de milioane.” Mai mare satisfacție și mulțumire nu există pentru mine. Și mă întristează, desigur, momentele când unii cer rectificări. Până la urmă critica și munca te face bun într-un domeniu.

elikko-1oleg-1our-wedd-11-of-15

Sunt cunoscut pe piaţa de acasă ca fotograf de nuntă, familie şi reportaje foto. Și dacă multă lume crede că fotografia de nuntă e o chestie pur comercială, să știți că e lucru greșit. Pentru că atunci când este făcută calitativ, aceasta cuprinde o mulţime de momente şi emoții unice.

E foarte greu să lucrezi cu oamenii care nu au idee cum să pozeze în fața unui aparat foto. Mie, însă, îmi reușește să-i fac să se relaxeze, reușesc să scot din ei cele mai sincere emoții. Iar de-a lungul celor 7 ani am realizat că o fotografie executată impecabil din punct de vedere tehnic, însă care nu transmite mesaj şi emoţie, este o fotografie moartă.

our-wedding-web-1our-wedding-1ploaie-5

Ador să fotografiez copiii, pentru că ei sunt sinceri. Nu sunt falși, nu au măști. Zâmbesc și plâng atunci când au chef… iar asta e minunat. Sunt autentici, naturali, nu le e jenă de nimic. Cu ei e uşor, pot fi prinşi în variate ipostaze …. până la momentul când vine mama şi spune “Stai frumos pe loc!”.

team-13-of-16

Iulia, sora lui Alex: ” Este cel mai tare frate din lume. Grijuliu, bun la suflet, foarte ambițios, ingenios și al naibii de bun în tot ceea ce face. Diferența de vârstă dintre noi doi este de 1 an și jumătate, astfel, am fost dați la grădiniță în aceeași grupă. În prima zi, Alex a stat numai lângă mine, ca nu cumva cineva să pună mâna pe ,,fata noastră”. Alex este mândria familiei!

13680942_1117114171693335_1543946277608669857_n

tenerife-9venezia-37winter-wedding-32

QUIZZ

 M-am născut…. ca să aduc un folos lumii.

 Mama… m-a adus greu pe lume, dar zice că s-a meritat.

Îmi place… cafeaua după masă.

Urăsc… activitățile repetitive.

Țara care m-a cucerit… nu-i.

Femeia mă atrage prin…. forme susținute de un creier.

Nu aș renunța la… atitudinea dârză de a schimba lucrurile în fotografia de nuntă din Moldova, chiar dacă aș fi criticat dur.

Prietenii se cunosc…. la nevoi.

Visul meu este să ajung….un fotograf cunoscut și apreciat pe întreaga planetă.

alte Articole interesante