5 lucruri pe care să nu le faci imediat după ce ai mâncat

După un prânz sau o cină completă, ai tendința să te culci pe canapea, să te simți confortabil și chiar să tragi un pui de somn? Află că acest lucru nu este unul benefic pentru sănătatea ta! Iată 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci imediat după ce ai luat masa:

separator
Să fumezi

Fumatul este periculos pentru sănătate. Foarte des, fumătorii fumează o țigară imediat după ce mănâncă. De ce este periculos acest lucru? Nicotina conținută în țigări cauzează deficit de oxigen la nivelul țesuturilor, iar oxigenul este necesar pentru o digestie adecvată. Prin urmare, fumând o țigară imediat după masă, întrerupi procesul de digestie.

Să dormi

Dacă mănânci și te duci imediat la culcare, somnul tău va fi foarte greu și agitat. Stomacul va trebui să lucreze în timpul somnului, va cauza disconfort și balonare și, conform unor studii, mâncând înainte de culcare, o persoană crește riscul de accident vascular cerebral. Cina ar trebui să fie cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, iar dacă îți este foarte foame, poți bea un pahar de kefir sau alt produs de lapte fermentat.

Să consumi fructe

Fructele consumate după prânz pot provoca arsuri la stomac, cu toate consecințele lor neplăcute. În plus, fructele sunt mai binevenite cu o oră înainte de mese. Pentru a digera mai bine fructele, stomacul trebuie să elibereze suficiente enzime. Prin urmare, fructele mâncate pe stomacul gol vor aduce mai multe beneficii decât cele pe care le consumi după masă.

Să faci duș

Apa caldă conduce la o creștere a fluxului sanguin în membre, ceea ce înseamnă că există o ,,golire” de sânge în stomac, care este necesar pentru digestie. Ca urmare, digestia va fi afectată și se vor produce multe gaze în intestin.

Să bei ceai

Consumul de ceai la sfârșitul mesei nu este recomandat, în ciuda ritualului întâlnit frecvent. Ceaiul conține o cantitate mare de tanine, care împiedică absorbția fierului și a vitaminelor în organism. Deficitul de fier duce la anemie, amețeli, slăbiciune și determină un sentiment constant de oboseală.

Ceaiul se consumă de unul singur, între mese.

alte Articole interesante