Adevărul despre merele din marile supermarketuri. Vezi video!

În America, merele pe care le cumperi de la supermarket pot fi vândute si la un an de când au fost culese. În Europa perioada este puțin mai scurtă, între trei și sase luni.

separator

Merele sunt culese, spălate bine cu apă, săpun și clor. Ceara naturală de pe fructe este îndepărtata si se aplica un strat de ceară comestibilă, pentru ca fructele să reziste mai mult, să fie lucioase și să pară cât mai apetisante. Apoi, un computer le “fotografiază” pentru a se asigura ca toate au forma și mărimea “potrivită”.

Se împart în mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sunt aruncate. Imediat se bagă la rece, unde rămân între șase luni și chiar un an. În aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scăzută, se controlează până și nivelul de oxigen, care trebuie să fie mai mic pentru a preveni îmbătrânirea merelor. În SUA, în aceste frigidere în care sunt conservate merele se bagă și un gaz care anihilează producerea de etilenă, responsabila de zbârcirea și stricarea lor. Substanța se numește SmartFresh și, se pare, a fost aprobată și în Europa.

Merele arata la fel și după un an de depozitare.

sursa

alte Articole interesante