4 alimente care-ţi încetinesc metabolismul şi nu te lasă să slăbeşti

Potrivit celebrului Dr. Oz este posibil să ai în dietă unele alimente care sunt etichetate ca fiind sănătoase, dar care îţi încetinesc metabolismul şi corpul nu mai arde atât de uşor grăsimile.

separator

Descoperă alimentele care nu te lasă să slăbeşti şi elimină-le din dietă ca să ai metabolismul alert! Potrivit specialistului există patru astfel de alimente care îţi pot da peste cap metabolismul, astfel încât sunt o piedică în lupta cu kilogramele. Iată care sunt acestea:

1. Sucurile naturale de fructe

4

Contrar părerii că o dietă bogată în grăsimi te îngraşă, Dr. Oz susţine că mai periculoase sunt sucurile din fructe. Acestea conţin o cantitate exagerată de zahăr. În 250 mililitri de suc de fructe găsim 30 de grame de zahăr, în vreme ce aceeaşi cantitate cu o băutură carbogazoasă conţine 28 de grame de zahăr, avertizează Dr. Oz.

Dacă vrei să slăbeşti evită dulciurile rafinate din comerţ şi consumă 2-3 porţii de fructe pe zi ca desert. Atenţie şi la alte forme de zahăr care sunt ascunse în dulciuri, cum ar fi: maltodextrina, fructoza, siropul de porumb, dextroza, sucul concentrat, zahăr brut, zahăr brun.

Sfatul lui Dr. Oz: ca să înlocuieşti aceste sucuri de fructe este de preferat să faci acasă limonadă cu apă şi puţină miere de albine sau extract de stevia.

2.Cerealele integrale

GRAIN2_WE_C_^_ARTISTS

Potrivit specialistului, chiar dacă alegi cerealele integrale acestea pot să-ţi distrugă cura de slăbire şi să încetinească metabolismul. Responsabile de acest efect dezastruos sunt trei componente din cerealele integrale: glutenul, amidonul şi acidul fitic.

Glutenul favorizează reacţii inflamatorii în corp, amidonul se transformă în zahăr odată ingerat, iar acidul fitic fură din mineralele şi vitaminele care ar trebui să fie absorbite de organism.

Sfatul lui Dr. Oz: cel mai bun substitut pentru porţia zilnică de cereale sunt fructele, legumele sau o felie de pâine din cereale germinate. Făina de cocos este cel mai bun substitut pentru făina de grâu. Ea conţine fibre care favorizează o ardere rapidă a caloriilor, precum şi grăsimi pe care corpul le foloseşte pentru a avea energie.

3. Untul de arahide

untdearahide-1343837129

Arahidele pot să dezvolte un anumit tip de mucegai, numit aflatoxină care afectează grav sănătatea intestinelor. De asemenea, tot arahidele sunt considerate unul dintre alimentele care generează cele mai multe alergii. Sunt bogate în acizi graşi omega-6 care favorizează apariţia inflamaţiilor în corp.

Sfatul lui Dr. Oz: înlocuieşte untul de arahide cu cel de migdale. Acesta stimulează metabolismul şi poate să fie consumat ca gustare între mese sau în smoothie-uri delicioase.

4. Granola din comerţ

Chewy-ChocChip-Detail.sflb_

Este un produs cu cereale şi zahăr dn belşug. Cel mai periculos ingredient este însă mierea de albine pasteurizată despre care Dr. Oz spune că este principalul vinovat pentru îngrăşat. Aceasta este adesea contrafăcută şi prin pasteurizare nu mai conţine nicio substanţă nutritivă, fiind la fel de nocivă precum siropul de porumb.

Sfatul lui Dr. Oz: prepară acasă granola folosind cereale germinate, migdale, caju, nuci, seminţe de chia, miere de albine naturală, stafide, fulgi de cocos, scorţişoară şi puţină sare. Amestecă ingredientele şi pune-le la cuptor sau deshidrator pentru a obţine o granola sănătoasă.

Sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Caise uscate umplute cu nucă!
Articolul anterior
Ce boală ai în funcţie de cum te doare capul
Articolul următor