4 dintre cele mai periculoase toxine introduse în mod secret în hrană şi efectul lor asupra organismului!

Contaminarea hranei cu chimicale este una dintre cele mai mari probleme la ora actuală. Industria chimică este mereu în căutare de soluţii ,,ajutătoare”, de care să profite producătorii de alimente din întreaga lume.

separator

grocery-store-aisle-shelves-foodDe zeci de ani, agenţiile pentru alimente şi medicamente, şi alte agenţii guvernamentale, au permis industriei alimentare să cultive, crească şi să proceseze produsele ei cu sute de chimicale şi practici îndoielnice. Chiar mai rău, se presupune că publicul este în mod deliberat ţinut în întuneric în legătură cu multe dintre acestea.

Pesticide

Peste 400 de pesticide sunt aprobate pentru utilizare în alimentele care ajung pe mesele noastre, şi în fiecare an milioane de tone sunt aruncate asupra terenurilor de cultură, pădurilor, pajiştilor şi câmpurilor unde cresc alimentele cu care ne hrănesc, atât în ţară cât şi înafara, scrie viataverdeviu.ro. La o singură masa, o persoană poate consuma cu uşurinţă o duzină de reziduuri de diferite chimicale neurotoxice sau cancerigene.

Savanţii EPA au găsit că la orice moment dat, dacă aceste reziduuri ar fi totalizate, ar depăşi 500 % din aportul zilnic permis. De exemplu, triclosanul are o doză maximă în săpunul antibacterian, în pasta de dinţi, produsele de curăţenie, dar dacă le foloseşti pe toate în aceeaşi zi, de fapt esti expus la o doză totală mult mai mare decât cea menţionata pe eticheta fiecărui produs, însă oficialii despre acest lucru nu vorbesc.

Mai mult, aceste chimicale nu au fost testate pentru siguranţa umană, iar EPA nu are o metodă ştiinţifică acceptabilă pentru determinarea riscului la expuneri multiple.

Hormonii de creştere

bgh-300x212Hormonul bovin de crestere (BGH) este o versiune sintetică, modificată genetic al unui hormon produs natural de vaci. Scopul acestuia este de a spori producţia de lapte a unei vaci chiar şi cu 25%. Se estimează că BGH este injectat în 30% din întregul septel de vaci de lapte.

Aprobarea data pentru BGH s-a datorat în mare parte studiului pe cobai făcut de corporaţia Monsanto (producătorul de BGH), care a hrînit cobaii cu lapte plin de BGH. Iniţial, nu s-a raportat nici o urmă de BGH în sângele cobailor, dar mai târziu s-a dovedit că oficialii nu au citit niciodată întregul raport şi că s-a găsit că 20-30% dintre cobai aveau urme de BGH în fluxul sanguin şi unii au dezvoltat chisturi tiroidiene.

A devenit dificil de evitat BGH deoarece nu se impune etichetarea de produse conţinând BGH. De fapt, Monsanto a ajuta la sponsorizarea legislaţiei federale din SUA şi Europa şi care împiedică producătorii de lapte să îşi eticheteze produsele ca fiind fără BGH, chiar şi atunci când acestea sunt lipsite de respectivul hormon.

Aditivi

Aproximativ 2000 de aditivi alimentari, coloranţi şi aromatizanţi artificiali, agenţi stabilizatori, de texturare, îndulcitori şi antimicrobieni sunt permişi în hrana noastră. Studiile arată că unii aditivi ar putea fi cancerigeni, cum ar fi diferiţi coloranţi alimentari, inclusiv ,,galbenul Nr. 5”, care este găsit în cerealele pentru micul dejun, băuturile răcoritoare, îngheţata, bomboane, produse de patiserie şi paste.

uuuuAditivii de evitat includ aspartamul, uleiul vegetal bromurat, BHA şi BHT (butilatul hidroxitoluen si butilatul hidroxianisol), MGS (monoglutamatul de sodiu), nitriţii, zaharina, sulfiţii şi diferiţi coloranţi alimentari.

OMG-urile sau organismele modificate genetic

Proliferarea organismelor modificate genetic este încă un exemplu al efectelor devastatoare ale agrobusinessului asupra hranei noastre. Aceste alimente demolează barierele genetice fundamentale şi altereaza permanent codul genetic al plantei prin combinarea acestuia cu gene ale speciilor nesimilare şi neînrudite.

Zeci şi zeci de companii utilizează acum tehnologia de recombinare genetică pentru a produce combinaţii genetice nemaivăzute. Potrivit unei monitorizări a culturilor testate în câmp efectuate de Uniunea Oamenilor de Ştiinţă Preocupaţi (Union of Concerned Scientists), 93% dintre schimbările genetice sunt efectuate pentru a face mai uşoare şi profitabile producerea şi procesarea alimentelor, şi doar 7% sunt făcute pentru a îmbunătăţi nutrienţii sau gustul.

Dacă ai sensibilitate la hrană, data viitoare când mănânci porumb, soia sau roşii, acest lucru ar putea constitui un fel de cal troian, care să aducă alergeni şi toxine nebănuite în corpul tău. Este chiar şi mai alarmant să cunoaştem că dacă nu a existat aproape nici un fel de testare de siguranţă şi întrucât substanţele modificate nu sunt listate pe etichetele alimentelor, nu este nici un fel de modalitate de a afla care dintre alimente conţin astfel de substanţe. Prin urmare, nu suntem informaţi în totalitate cu privire la ceea ce consumăm în fiecare zi!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Video! Află ce analize medicale trebuie să faci în primul trimestru de sarcină
Articolul anterior
Ask a Mom te invită la un târg de caritate!
Articolul următor