7 alimente care ard mai repede grăsimile

Există alimente care te pot ajuta considerabil în procesul de slăbire, datorită unor substanțe din compoziția lor, ce accelerează metabolismul și participă la arderea grăsimilor. Iată care sunt acestea:

separator
vrei-fructe-si-legume-fara-pesticide-spala-le-cu-apa-si-bicarbonat-132201

Migdalele: Ultimul studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanele care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică au declarat că le-a fost mai puţin foame peste zi. Explicaţia stă în faptul că migdalele sunt bogate în proteine, grăsimi bune şi fibre.



Merele: Nutriţionistul american Tammi Flynn a găsit o metodă eficientă de a slăbi. Le-a recomandat persoanelor care voiau să piardă în greutate să mănânce câte un măr înainte de mesele principale. Participanţii care au intrat în programul de slăbire bazat pe acest truc au slăbit aproximativ 8 kilograme în 3 luni.

Avocado: Conţine grăsimi mononesaturate, potasiu, magneziu, acid folic şi vitaminele C şi E. Nutriţioniştii susţin că cei care mănâncă o jumătate de avocado la prânz ar putea consuma mai puţină mâncare la cină. În plus, consumul de avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi reduce riscul de apariţie a cancerului.

Bananele: Conţin o sursă de amidon rezistent, un tip de amidon important pentru pierderea în greutate. Corpul digeră încet acest produs, astfel că senzaţia de saţietate durează mai mult, încurajând, în acelaşi timp, ficatul să ardă grăsimile.

Fasolea neagră: Dintre toate boabele din alimentaţia omului, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanţi. Conţinutul redus de grăsimi, dar bogat în fibre şi triptofan, fac din fasolea neagră un aliment important în diete. Taie pofta de mâncare, reglează somnul şi induce o stare de bine.

Coacăzele: O cană de coacăze bogate în antioxidanţi conţine 80 de calorii şi 4 grame de fibre. Aceste fructe reprezintă o bună sursă de mangan, care accelerează metabolismul.

Cireşele: Au un conţinut ridicat de apă (circa 80%), calorii puţine, indice glicemic mic, efect laxativ şi diuretic.  Cireşele se digeră încet, astfel că un consum regulat menţine glicemia la un nivel normal.

Sursa

loading...
alte Articole interesante