8 alimente care obligă sistemul imunitar să funcţioneze la maximum

Pentru a fi sănătos și mereu în formă, trebuie să ai grijă ca sistemul imunitar să funcţioneze bine. Un sistem de apărare a organismului puternic te va feri de răceli, gripe şi o serie de alte probleme de sănătate. Iată 8 alimente pe care să le incluzi în alimentaţia ta şi care obligă sistemul de protecţie să funcţioneze la maximum.

separator
Fără titlu-1-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered

Ciupercile
Ciupercile activează sistemul de celule ucigaşe T care atacă infecţiile. Acestea inhibă dezvoltarea cancerului şi previn deteriorarea AND-ului.

Sparanghelul
Sparanghelul are efect diuretic şi ajută organismul să scape de toxine. Acesta conţine un antioxidant care reduce riscul de cancer şi a bolilor de inimă. În plus, este foarte util în cazul bolilor inflamatorii, cum ar fi colon iritabil şi artrita.

Morcovii
Morcovii sunt utili în prevenirea gripei, deoarece este bogat în betacaroten, care îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

alimentatie-copii_5

Usturoiul
Usturoiul conţine un ingredient activ care protejează celulele de procesele dăunătoare ce duc la boli cornice. Este considerat un antiseptic natural, care distruge infecţia, previne cancerul şi tratează bolile respiratorii.

Spanacul
Spanacul conține vitaminele E, A, C, K, acid folic şi minerale precum fierul și cuprul. Toate aceste substanțe sunt necesare pentru a menține un sistem imunitar sănătos.

Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt bogaţi în betacaroten şi alţi antioxidanţi ce au proprietăţi anti-tumorale și antivirale. În plus, conţine vitamina E şi fibre, care ajută la menținerea sănătății pielii.

Roşiile
Roşiile sunt cea mai bună sursă de licopen, un antioxidant care are capacitatea de a preveni cancerul. Această legumă conține, de asemenea, o cantitate mare de betacaroten care ajută la menținerea sistemului imunitar.

Sfecla roşie
Sfeclă roșie ajută la purificarea sângelui, deoarece conține mult fier. Acesta îmbunătățește fluxul de oxigen în celule, stimulează celulele roşii din sânge, prevenire bolilor de inimă şi cancer, conține multe fibre și este util pentru digestie.

alte Articole interesante