8 argumente pentru a consuma mai multe fructe și legume!

Cercetătorii afirmă că întrebuințarea în alimentație a unei cantități mai mare de fructe și legume te vor face mai  ageră, mai sexi, mai longevivă  și mai puternică. Argumentele ce stau la baza acestor afirmații  sper să te convingă să faci schimbări în alimentația ta zilnică.

separator
8 argumente  pentru un consum mai mare de fruncte și legume!

Te fac mai fericită!

Tinerii înscriși în experiment au ținut o agendă timp de 21de zile. Aici își notau ce mâncau pe parcursul unei  zile și ce emoții au trăit în ziua respectivă. În zilele în care aceștia cosumau mai multe fructe și legume, conform celor scrise de ei, au fost mult mai calmi, energici și fericiți.

Deci nu  mai sta pe gânduri, fericirea ta e în mâinele tale! Treci pe spanac chiar de azi!

Sporesc șansele de concepere a unui copil

În urma unei cercetări efectuate în 2006, experții au afirmat:  ”Cu cât mai multe legume și fructe consumă un bărbat, cu atât sperma sa devine mai activă”.  Autorii cercetării presupun  că se datorează conținutului  de glutation și criptoxantină din salata verde, portocale, roșii și ardei iute. Acestea  pot înbunătăți calitatea spermei ceea ce face bărbatul mult mai fertil.

Ardeiul-iute-curăţă-rinichii

Te fac mai frumoasă!

piele_mai_frumoas_594b064f0eAceastă cercetare a avut loc în 2012 și a demonstrat că mărirea consumului de fructe și legume în decursul a șase săptămâni face oamenii mai atrăgători pentru cei din jur. Autorii afirmă că, caratenoizii și pigmenții roșii/galbeni din legume dau pielii o strălucire sănătosă.

Ești mai longevivă!

Rezultatul mai multor cercetări ce au fost făcute în decursul a 14 ani arată că întrebuințarea unei cantități mai mari de legume îți pot prelungi viața.  Oamenii ce au un număr sporit de antioxidanți în sânge în urma consumului mai mare de legume, au șansă să aibă o viață mai lungă decât  cei cu un nivelul mai scazut de antioxidanți.

Îți protejează creierul!

Cercetările efectuate în 2012 au demonstrat: consumul mare de legume te face și mai deșteaptă. De asemenea, poate înceteni  procesele ce duc la distrugerea creierului odată cu înaintarea în vârstă. Din păcate, fructele nu se pot lăuda cu asemenea proprietăți.

532

Te fac mai puternică!

Potrivit cercetătorilor, nitraţii naturali pe care îi conţine spanacul şi alte vegetale de culoare verde închis tonifiază musculatura. În urma descoperirii făcute, experţii ne recomandă în jur de 200 – 250 de grame de spanac  zilnic, aceasta fiind cantitatea suficientă pentru ca musculatura noastră să se fortifice.

Nitraţii stimulează creşterea nivelului a două proteine care se găsesc, în mod natural, în fibra musculară şi care au rolul de a depozita şi elibera calciu, substanţă esenţială în contractarea muşchilor.

Îți cresc rezistența fizică !

O echipă de cercetători au descoperit că sfecla roșie poate înbunătăți performanțele sportive. Aceasta conține o cantitatea mare de nitrați, substanțe care îi ajută  pe atleți să alerge cu o viteză mai mare și să o mențină mai mult timp. Se cred că nitrații  dilată vasele de sânge și permit unei cantități mai mari de oxigen să ajungă la inimă.

Astfel oamenii de știință au ajuns la concluzia că alimentele ce conțin în mod natural nitrați înbunătățesc rezistența cu 16 %.

femeie-alearga-parc-sh

Îți înbunătățește vederea!

Cercetările  efectuate în 2010 au demonstrat că la femeile care au consumat  o cantitate mai mare de legume de diverse culori, cataracta a apărut mult mai târziu decât la cele a căror alimentație s-a bazat pe consumul de carne. Fructele și legumele de asemenea,  protejează de degenerarea maculară.  Iar consumul unei cantități mare de morcov îți înbunătățește vederea.

Consumă multe fructe și legume, cel puțin 5 fructe și legume pe zi. Asigură-te că printre acestea se regăsesc cele bogate în vitamina C și betacaroten.

Sursa: http://www.buzzfeed.com

alte Articole interesante