9 rețete răcoroase cu pepene verde!

Într-o după-amiază caldă nimic nu suna mai tentant decât o felie de pepene verde rece. Ține și loc de desert, și loc de masă principală.

separator

Înainte să îți oferim câteva idei delicioase, trebuie să știi cum să alegi pepenele cel mai bun. Ține minte că un pepene nu se mai coace după ce a fost cules, așa că dacă nu vrei să te lași dusă de nas, cere să testezi cu mâna ta pepenele verde.

Cel mai simplu și mai sigur test este cel al “ciocănitului”. Pocnește-l ușor cu arătătorul și dacă sună a gol și are un ecou înfundat poți să fii sigur că ai pus mâna pe unul zemos și dulce.

Acum că ești sigur că ai cumparat ce e mai bun poți să începi pregătirile.

1. Ceviche cu ton și pepene verde

Reinventează aperitivul tradițional peruvian cu aceste două ingrediente. Într-o marinadă iute făcută cu suc de lime și ardei iuți ține carnea de ton și adaugă, înainte să pui la frigider, și cubulețe mici de pepene verde.

Ceviche cu ton si pepene verde

2. Pepene infuzat cu rom

E o reteta simplă cu numai câteva ingrediente care va face din punch-ul pentru întâlnirile cu prietenii atracția serii. Se face un sirop dulce cu rom alb în care adaugi, după ce se răcește, zeama de lime și coaja rasă de lămâie. În acest amestec vei pune mingiuțe mici din miez de pepene verde. Se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.

Pepene infuzat cu rom

3. Pepene la grătar cu brânză feta

Dacă nu ai grătar poti să folosești și o tigaie neaderentă, dar gustul nu va fi același. Aroma ușor afumată se obține numai pe cărbuni încinși. Indiferent ce metodă alegi, preparatul va avea succes. Taie pepene și brânza feta în felii subțiri de 2cm, ungele cu puțin ulei de măsline și condimentează-le cu sare Kosher și piper. Se țin pe grătar până când se rumesc puțin. Se servesc suprapuse o felie de pepene și una de brânză, decorate cu o frunză de mentă.
4. Salată cu roșii, feta și pepene
Dulce, sărată și revogorantă, această salată este ideală pentru vară. Îți va lua simțurile prin surprindere.

Ingrediente

Câteva frunze de mentă, 200g feta, 1 Ardei roșu, 500-600g pepene roșu, 1/2 ceapă roșie, 3 roșii , 120ml ulei de măsline extra virgin, 1 castravete mic, 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguritță sare Kosher, 60 ml oțet de vin

Metoda de preparare

Pasul 1: Prepară vinegrata. Amestecă oțetul, sarea și piperul într-un bol. Treptat, adaugă și uleiul, amestecând bine.

Pasul 2: Prepară salata. Taie castravetele în jumătate, pe lungime, apoi taie-le felii mici. Taie ceapa. Amestecă roșiile, castraveții, ceapă, ardeiul gras, brânza și menta într-un castron mare. Adaugă vinegrata și servește imediat.

Frigarui cu pepene verde

5. Frigărui cu pepene verde

Nu e nevoie de coacere pe grătar pentru acest aperitiv răcoritor de vară. Folosește cubulețe de brânză feta și cubulețe de miez de pepene pe care să le înșiri pe frigărui din lemn. Ține-le câteva ore la frigider înainte să le servești.

Un dinozaur pentru copii

6. Supă de pepene verde cu homar

O rețetă sofisticata și ușor de făcut care combină dulceața pepenelui, cu aroma puternică de ghimbir și cea sărată a homarului. O poți pregăti cu o zi înainte și să adaugi doar carnea de homar înainte de servire.

Îți trebuie 1kg de miez de pepene verde, fără sâmburi, 1 linguriță de ghimbir ras, 150ml zeamă de lime, 8-10 frunze de mentă, 200g carne de homar, 4 linguri ulei de măsline, sare și piper alb.

Pepenele, ghimbirul, zeama de lime și mentă se pasează cu un blender și se asezoneză cu sare și piper. Carnea de homar se amestecă cu ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper. În mijlocul fiecăărui bol cu supă rece pune înainte de servire 1-2 linguri din acest amestec de carne.

Această supă este potrivită ca aperitiv pentru o cină de vară la grătar sau o poți servi la desert dacă în locul cărnii de homar folosești câteva felii de piersică.

Supa de pepene verde cu homar

Daca vara asta ai în plan petreceri cu copiii îți propunem și trei varinate de desert care să-i atragă pe cei mici.

7. Flori comestibile

Flori comestibile

8. Un arici pentru petreceri de vară

Un arici pentru pentru petreceri de vara

9. Un dinozaur pentru copii

Sursa

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Obiceiul alimentar care ar putea fi un semn de demență

Conform unui număr tot mai mare de cercetări, la mijlocul vieţii, şi nu la 70 sau 80 de ani, încep să apară modificări ale creierului care pot deschide calea spre demență, boala Alzheimer şi declinul cognitiv ulterior, scrie doctorulzilei.ro.

Majoritatea dintre noi suntem conștienți de unele dintre simptome, pierderea memoriei și a vorbirii fiind printre cele mai comune semne. Mai puțin cunoscut este faptul că această afecțiune poate provoca și anumite schimbări în obiceiurile alimentare. Dr. Jones Uys, împreună cu farmacistul Abbas Kanani, dezvăluie un semn de avertizare clar al demenței care ar putea fi ușor trecut cu vederea.

Atenţie la poftele alimentare!

Astfel, o poftă crescută de dulciuri ar putea însemna că persoana respectivă are un risc crescut de demență. Kanani sugerează că simțul alterat al gustului poate afecta unii oameni cu această boală. „ Cel mai comun semn este o dorință crescută pentru dulciuri, cum ar fi prăjiturile și ciocolata. De pildă, pofta recurentă pentru alimente dulci, în special cele cu texturi mai moi, cum ar fi înghețata sau budinca. Acestea sunt de obicei mai tentante, deoarece sunt mai ușor de mâncat”, explică specialistul.

El susține că demența poate modifica percepția gustului, ceea ce duce la o preferință pentru alimente mai dulci față de altele. „Gusturile și texturile dulci familiare pot fi, de asemenea, o sursă de confort. Amintirile pozitive și emoțiile asociate cu anumite gusturi, chiar dacă persoanele cu această afecțiune au dificultăți în a-și aminti anumite evenimente sau experiențe, le pot atrage către anumite alimente dulci”, a adăugat el.

„Demența vă poate afecta în mod semnificativ percepția gustului, precum și preferințele de gust”, a explicat farmacistul, potrivit căruia modificările funcției cerebrale cauzate de demență ne afectează procesarea senzorială, care se poate manifesta în moduri diferite.

„În timp ce unii pot dezvolta o poftă de alimente dulci, de exemplu, alții își pot pierde interesul pentru a mânca, uita să mănânce sau își pot pierde capacitatea de a recunoaște când le este foame sau sete”, a avertizat specialistul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

  • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
  • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
  • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
  • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
  • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
  • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

  • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
  • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
  • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
  • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
  • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
  • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

Sanda Filat și Angela Gonța, pe aceeași copertă!
Articolul anterior
De ce nu este bine să foloseşti şerveţele umede?
Articolul următor