Află care este fructul cu efecte uimitoare

Un studiu relizat recent, demonstrează că mango, fructul tropical cu un conţinut mare de fibre, te ajută să slăbeşti şi previne diabetul.

separator
prelmango


Cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma au împărţit 60 de cobai în patru grupuri, timp de 12 săptămâni. Un grup de control a primit hrană cu 10% calorii din grăsime, alt grup a primit hrană cu 60% din calorii provenind din grăsimi şi cu 1-10% din hrană constând în mango.

Toate grupurile au primit hrană cu macronutrienţi similari şi cu acelaşi conţinut de calciu, fosfor şi fibre.
Eşantioanele comparate de la începutul până la sfârşitul experimentului au arătat că şoarecii din grupul care a primit mango au pierdut mai puțin din bacteria intestinală decât ceilalți, relatează ziarul britanic.

„Mango este o sursă bună de fibre, iar alte studii au demonstrat că are proprietăţi antiobezitate şi întăreşte sistemul imunitar. Rezultatele acestei cercetări ne arată că dacă adăugăm mango în dietă, acesta ne ajută să menţinem sănătatea intestinului şi nivelul bacteriilor benefice pentru organism”, a declarat profesorul Edralin Lucas.

Studiul, publicat de Journal of Nutrition, confirmă calităţile acestui „superfruct” tropical, originar din sudul Asiei. Alte cercetări au arătat că mango este un antiinflamator puternic, iar fibrele pe care le conţine îmbunătăţeşte digestia. O lingură de mango furnizează antioxidanţi şi peste 20 de vitamine şi minerale, scrie Daily Mail.
Sursa

alte Articole interesante