Un regim alimentar corect este arma cea mai sigură împotriva cancerului. Iar culoarea alimentelor este un indicator bun ce vizează tipurile de cancer specifice. Atunci când bucatele din farfurie au mai multe culori și substanțele nutritive sunt diferite, inclusiv acestea luptă cu diferite boli. Află de la celebrul Doctor Oz, cum poți potrivi alimentele pe culori în regimul tău alimentar zilnic.
Alimente roșii luptă cu cancerul pancreatic și ovarian
Roșiile s-au dovedit a fi eficiente împotriva cancerului ovarian, se arată într-un studiu efectuat cu 13.000 de femei din California. Consumul de o jumătate de ceașcă de tomate în fiecare zi poate reduce riscul de cancer ovarian cu până la 60%.
Un alt studiu demonstrează că cei care consumă roșii regulat, reduc riscul apariției cancerului de pancres. Acest factor se datorează conținutului sporit de licopen care dau alimentelor culoarea roșie. Încearcă să consumi o porție din alimente de culoare roșie, cum ar fi roșiile, ardeii roșii, fructele de pădure, cel puțin o dată pe zi.
Alimentele portocalii luptă împotriva cancerului de stomac și ovarian
Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie din morcov, dovleac, portocală. A fost demonstrat că această substanță este benefică în lupta cu cancerul de stomac prin distrugerea celulelor canceroase. Consumă de cel puțin două ori pe săptămână alimente portocalii.
Alimentele galbene combat cancerul de stomac și esofagian
Citrice, cum ar fi lămâia, grapefruitul, mandarinele și papaya sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva cancerului de stomac, colon, gât și gură. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în flavonoide, care inhibă creșterea celulelor tumorale și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Adaugă aceste fructe în regimul tău alimentar cel puțin o dată pe zi.
Alimentele verzi combat cancerul ovarian, de sân și pulmonar
Există numeroase dovezi care sugerează că legumele crucifere, cum ar fi varza, conopida, broccoli, salata, reduc riscul de apariție a cancerului de stomac, sân, ovarian și pulmonar. Aceste legume sunt bogate în glucosinol, un compus care protejează organismul împotriva cancerului. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, ce previne apariția diabetului zaharat, respectiv reduce riscul de cancer pancreatic. Consumă aceste alimente cel puțin de două ori pe zi.
Alimentele fără culoare combat cancerul de stomac, colon și ovarian
Din această categorie fac parte ciupercile, usturoiul, ceapa. Alicina, compusul activ din usturoi are efect antimicrobian și antioxidant. Polifenolii găsiți în ceapă au efecte anti-cancer de colon. Femeile care au consumat frecvent aceste alimente s-au dovedit a fi protejate de cancerul ovarian.Ciupercile sunt bogate în vitamina D, care ajută la reducerea riscului de cancer ovarian. Adaugă aceste alimente cel puțin odată pe zi în regimul tău alimentar.
Nu sabota acest regim alimentar sănătos cu alimente periculoase
Folosirea curcubeului alimentar în lupta cu cancerul este un început bun, dar este important să renunți și la produsele toxice din alimentația ta. Alcoolul, fumatul, mezelurile, conservele cresc riscul de cancer și nici o dietă nu mai este eficientă dacă acestea sunt prezente în viața ta.