Află cum luptă culorile alimentelor cu diverse tipuri de cancer

Un regim alimentar corect este arma cea mai sigură împotriva cancerului. Iar culoarea alimentelor este un indicator bun ce vizează tipurile de cancer specifice. Atunci când bucatele din farfurie au mai multe culori și substanțele nutritive sunt diferite, inclusiv acestea luptă cu diferite boli. Află de la celebrul Doctor Oz, cum poți potrivi alimentele pe culori în regimul tău alimentar zilnic.

separator
Află cum luptă culorile alimentelor cu diverse tipuri de cancer

Alimente roșii luptă cu cancerul pancreatic și ovarian

Roșiile s-au dovedit a fi eficiente împotriva cancerului ovarian, se arată într-un studiu efectuat cu 13.000 de femei din California. Consumul de o jumătate de ceașcă de tomate în fiecare zi poate reduce riscul de cancer ovarian cu până la 60%.

imagesUn alt studiu demonstrează că cei care consumă roșii regulat, reduc riscul apariției cancerului de pancres. Acest factor se datorează conținutului sporit de licopen care dau alimentelor culoarea roșie. Încearcă să consumi o porție din alimente de culoare roșie, cum ar fi roșiile, ardeii roșii, fructele de pădure, cel puțin o dată pe zi.

morcoviAlimentele portocalii luptă împotriva cancerului de stomac și ovarian

Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie din morcov, dovleac, portocală. A fost demonstrat că această substanță este benefică în lupta cu cancerul de stomac prin distrugerea celulelor canceroase. Consumă de cel puțin două ori pe săptămână alimente portocalii.

lamaiAlimentele galbene combat cancerul de stomac și esofagian

Citrice, cum ar fi lămâia, grapefruitul, mandarinele și papaya sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva cancerului de stomac, colon, gât și gură. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în flavonoide, care inhibă creșterea celulelor tumorale și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Adaugă aceste fructe în regimul tău alimentar cel puțin o dată pe zi.

alimente_verziAlimentele verzi combat cancerul ovarian, de sân și pulmonar

Există numeroase dovezi care sugerează că legumele crucifere, cum ar fi varza, conopida, broccoli, salata, reduc riscul de apariție a cancerului de stomac,  sân, ovarian și pulmonar.  Aceste legume sunt bogate în glucosinol, un compus care protejează organismul împotriva cancerului. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, ce previne apariția diabetului zaharat, respectiv reduce riscul de cancer pancreatic. Consumă aceste alimente cel puțin de două ori pe zi.

usturoiAlimentele fără culoare combat cancerul de stomac, colon și ovarian

Din această categorie fac parte ciupercile, usturoiul, ceapa. Alicina, compusul activ din usturoi are efect antimicrobian și antioxidant. Polifenolii găsiți în ceapă au efecte anti-cancer de colon. Femeile care au consumat frecvent aceste alimente s-au dovedit a fi protejate de cancerul ovarian.Ciupercile sunt bogate în vitamina D, care ajută la reducerea riscului de cancer ovarian. Adaugă aceste alimente cel puțin odată pe zi în regimul tău alimentar.

Nu sabota acest regim alimentar sănătos cu alimente periculoase

Folosirea curcubeului alimentar în lupta cu cancerul este un început bun, dar este important să renunți și la produsele toxice din alimentația ta. Alcoolul, fumatul, mezelurile, conservele cresc riscul de cancer și nici o dietă nu mai este eficientă dacă acestea sunt prezente în viața ta.

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Cum îmbraci micile prinţese la nuntă?
Articolul anterior
Video de la încreștinarea nepotului lui Gheorghe Țopa!
Articolul următor