Ai silueta în formă de măr sau pară? Cum slăbeşti mai uşor

În funcţie de forma corpului tău, pentru a scăpa de kilogramele în plus este recomandat să urmezi o anumită dietă şi să faci anumite exerciţii fizice. Iată ce îţi recomandă dr. Oz.

separator

Silueta în formă de măr
Vedete: Jennifer Hudson, Elizabeth Hurley, Angelina Jolie

Collage

Cum arată silueta în formă de măr?
Picioarele sunt subţiri, soldurile înguste, umerii laţi, sânii mari. Grăsimea se depune în special în partea de sus a coprului, pe abdomen, piept şi faţă.

Dacă ai silueta în formă de măr trebuie să faci sport şi să ai grijă la ce mănânci, nu neapărat ca să arăţi bine, ci pentru sănătatea ta. Grăsimea abdominală este mai periculoasă decât cea depusă pe fese şi coapse pentru că se depune nu doar sub piele, ci şi în interiorul abdomenului – „grăsime viscerală”. Conform dr. Oz, această grăsime se eliberează mai uşor în sânge şi poate provoca creşterea colesterolului, rezistenţa la insulină, hipertensiune, probleme care în timp duc la diabet şi boli cardiace. Din fericire, “merele” slăbesc mai repede, aşa că pot evita uşor toate aceste probleme.

Ce exerciţii să faci dacă ai silueta în forma de mar
Doctor Oz recomandă pentru silueta în formă de măr exerciţiile cardio, adică orice formă de exerciţiu care te face sa respiri greu şi să transpiri. Acestea sunt importante pentru persoanele care au silueta în formă de măr deoarece “pun inima la treabă”, deci contribuie la sănătatea cardiovasculară. „Siluetele în formă de măr trebuie să evite exerciţiile ţintite, de exemplu abdomenele repetate. Aceste exerciţii nu ard grăsimea de pe abdomen, nu contribuie la sănătatea cardiovasculară şi pot duce la dureri cronice de spate.”, atrage atenţia dr. Oz.

Ce sa mănânci ca să slăbeşti dacă ai silueta în formă de măr?
Medicul recomandă grăsimile sănătoase care se găsesc în peşte, nuci, alune, avocado, uleiuri vegetale. Acestea sunt sănătoase pentru inimă şi ajută organismul la arderea depozitelor de grăsime. În plus, un aport mare de omega 3 opreşte inflamaţia, proces vinovat pentru multe boli moderne.

„Merele” trebuie să evite în schimb carbohidraţii, care măresc glicemia. Această siluetă este oricum predispusă la hiperglicemie şi rezistenţa la insulină, primele semne că vei face diabet, aşa că este bine să îţi ţii glicemia sub control.
Fără dulciuri, paste şi pâine albă! Când mănânci pâine, trebuie să fie neapărat din cereale integrale.

Silueta în formă de pară
Dacă ai o siluetă în formă de pară nu vei reuşi niciodată să ai picioare foarte subţiri.
Vedete: Jennifer Lopez, Rihanna, Shakira.

Collage1

Cum arată silueta în formă de pară?
Şoldurile sunt late, coapsele groase, umerii înguşti, sânii mici. Grăsimea se depune în partea inferioară a corpului, pe fese şi coapse. „Perele” sunt mai norocoase pentru că nu sunt la fel de predispuse problemelor de sănătate, chiar dacă au kilograme în plus. Grăsimea de pe coapse şi fese este subcutanată şi nu afectează organele interne. Problema este că femeile cu silueta în formă de pară au adesea multe complexe pentru că nu vor reuşi niciodată să arate ca un top model, chiar dacă se epuizează la sală sau ţin diete în continuu. Pur şi simplu nu poţi avea picioare subţiri. Dar asta nu înseamnă că nu o să arăţi bine. Din păcate, trebuie să faci ceva eforturi pentru că „perele” slăbesc mai greu.

Ce exerciţii să faci dacă ai silueta în formă de pară
În general, femeile evită exerciţiile cu greutăţi, de teamă că vor deveni prea musculoase. De fapt, este imposibil să capeţi muschi prea mari doar pentru că mergi la sală de trei ori pe săptămana. „Perele” trebuie să-şi pună muşchii la treabă dacă vor să arate bine.

Ce să mănânci ca să slabeşti dacă ai silueta în formă de pară?
Dr. Oz recomanda pentru „pere” o dietă săracă în grăsimi, mai ales grăsimi de origine animală. Pentru că unele grăsimi sunt necesare organismului, ai voie să mănânci peşte şi uleiuri vegetale. În schimb, ai nevoie de carbohidraţi complecşi, adică cereale integrale, dar şi leguminoase, proteine din carne slabă şi peşte, plus multe legume. Desigur, şi tu trebuie să eviţi dulciurile şi tot ce este bogat în calorii goale.

Sursa

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Patru trucuri vestimentare pentru picioare mai lungi și mai sexy!
Articolul anterior
Arată dezastruos! Tendinţe de frumuseţe din anii ’80
Articolul următor