Alimente care conțin acid hialuronic. Le introduci în meniu și îți păstrezi tinerețea!

Tinerețea este o însușire care poate fi dobândită și prelungită, dacă știi să duci un mod de viață prietenos sănătății, să-ți susții corpul din interior, pentru că starea de bine este categoric condiționată de alimentele pe care le consumăm, de nivelul de oxigenare a sângelui, de menținerea într-o stare bună a vaselor de sânge, a circulației sanguine, de respectarea regimului de odihnă și somn.

separator
ooout

Fiecare femeie își dorește să se mențină tânără cât mai mult timp și să amâne efectele îmbătrânirii asupra pielii, oaselor, cartilajelor. Multe dintre femei apelează în acest sens la diverse trucuri de frumuseţe, creme și loţiuni pentru faţă, în speranţa că vârsta nu va lăsa urme adânci pe chipul lor. Însă, nu a fost deocamdată dovedit științific că produsele cosmetice încetinesc cu adevărat îmbătrânirea pielii.

Dermatologul american Nicholas Perricone, expert în teoria inflamatorie a îmbătrânirii, susţine că felul în care arătăm depinde de ceea ce mâncăm. Rolul exercițiilor fizice și a alimentației sănătoase în menținerea tinereții organismului este singurul demonstrat științific, capabil să reducă efectele îmbătrânirii atât din exterior, cât și din interiorul corpului.

Țesuturile organismului conțin fibre de colagen și elastină, iar glicozaminoglicanii (aminozaharuri, adică zaharuri legate de o proteină, cum ar fi acidul hialuronic, condroitinsulfatul ș.a.) împreună cu apa creează un fluid interstiţial ce umple spațiul dintre fibrele de colagen și elastină din piele și alte țesuturi ale organismului, conferind turgescență și elasticitate acestei matrice dense.

Deficienţa acidului hialuronic în organism conduce la lipsa lubrifierii articulaţiilor, scăderea elasticităţii pielii. Acidul hialuronic hidratează țesuturile ochiului și a cartilajelor.

În timp ce aminoacizii necesari pentru sinteza fibrelor noi de colagen pot fi obținuți din alimente care furnizează proteine, precum carnea, iaurtul, ouăle sau fasolea, glicozaminoglicanii (proteine legate de zaharuri) se regăsesc în alimentele ce conțin proteine, dar și altele, la fel de benefice. Iată care sunt acestea:

Strugurii

Coaja boabelor de struguri conține hialuronat. Pentru a beneficia de proprietățile lor de întinerire, strugurii trebuie consumați cu tot cu coajă. Și vinul roșu conține hialuronat, fiind benefic dacă este consumat în cantități mici (în cantități excesive, acest produs dăunează celulelor din cauza toxicității alcoolului).moldova

Tofu și laptele de soia

Persoanele care preferă soia în meniu ar trebui să știe că aceasta conține hialuronat, dar și fitoestrogeni care stimulează sinteza de colagen tânăr la nivelul țesuturilor. În alimentație, este binevenită soia nemodificată genetic și produsele de tofu nefalsificate.tofu-featured

Legumele cu frunze verzi

Dacă vei introduce în meniu legumele cu frunze verzi, nu vei greși. Varza albă, varza kale, spanacul, consumate crude sau preparate la abur, păstrează intact acidul hialuronic pe care îl conțin. Aceste legume ajută la menținerea organismului tânăr.53abe903-9260-4799-bb81-52935bfa64d2-zdravozelenopovrce-preview

Supa de peşte

Peștele este o sursă naturală de acid hialuronic și proteine. Peștele gras mai conține și uleiuri sănătoase pentru organism, cum ar fi acizi grași mononesaturați Omega-3. Acești nutrienți mențin sănătatea celulelor sistemului nervos, protejează vederea, păstrează elasticitatea pielii.

Legumele rădăcinoase

Morcovul, sfecla roșie, cartoful, în special conțin acid hialuronic, aprovizionând organismul cu carbohidrați complecși, aminozaharide, necesare pentru reconstrucția matricei țesuturilor. Prepară-ți salate de legume cu frunze verzi, ori consumă porții de legume la gustări.zz

Acidul ascorbic are un rol deosebit de important în producția de colagen și în repararea țesuturilor.
Vitamina C este implicată în formarea cartilajelor și a oaselor, ajută la repararea tendoanelor, ligamentelor și a țesuturilor pielii, contribuind la sinteza colagenului, vindecarea rănilor.

Prin urmare, pentru menținerea tinereții și vitalității organismului este potrivit să introduci în dietă și alimente bogate în vitamina C: ardeiul gras roșu, gogoșarul, varza, roșia, kiwi, rădăcina de țelină, prazul, broccoli, portocalele, grepfrutul, lămâia, căpşunele, coacăză, zmeura, agrişele, pepenele galben.

Pe lângă faptul că este bine să ai o dietă bogată în proteine de calitate și hialuronați, trebuie să bei suficiente lichide, să faci cât mai multă mișcare şi să ai un somn liniştit şi odihnitor, pentru a ține la distanță îmbătrânirea prematură a organismului.

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Masca cu amidon înlocuiește botoxul. Iată cum o faci!
Articolul anterior
Doliu în lumea cinematografiei. Un celebru actor s-a stins din viață!
Articolul următor