Alimente care îţi detoxifiază în mod natural organismul

Unele alimente au calităţi excelente de curăţare a organismului de toxine. Pentru a înlătura acţiunea chimicalelor din mediu, ce îţi invadează în mod constant corpul, ori pentru a elimina mai uşor reziduurile metabolice din organism, este bine să incluzi în dietă aceste alimente cu proprietăţi de detoxifiere.

separator

uuuuu1. Ceai verde

Alături de apa cu lămâie, ceaiul verde este o bautură detoxifiantă foarte bună. Acesta este bogat în catechină, un flavonoid care îmbunătăţeşte producţia de enzime detoxifiante şi accelerează funcţia ficatului. Studiile au demonstrat că ceaiul verde combate inflamaţiile colonului şi previne mai multe tipuri de cancer.

2. Lămâi şi portocale

Vitamina C din citrice ajută la sinteza glutationului, cunoscut drept cel mai important antioxidant, mai ales pentru curăţarea ficatului. Dintre aceste fructe, lămâia este cea considerată cea mai puternică.

Cure cu varză roşie împotriva obezităţii, constipaţiei şi cancerului

Având în vedere că nu e uşor să bei suc de lămâie, încearcă ca în fiecare dimineaţă să bei un pahar de apa, rece sau caldă, cu suc de lămâie.

3. Struguri şi coacăze

Aceste fructe sunt bogate în flavonoide, care pot ajuta la regenerarea glutationului epuizat, influenţând sistemul imunitar şi cel nervos. Lipsa glutationului afectează abilitatea corpului de a detoxifia corpul de alcool, proces necesar după consumul a unei cantităţi prea mare de alcool.

4. Ghimbir

Considerat un antiinflamator puternic, ghimbirul este folosit de secole drept un detoxifiant pentru organism. Această plantă stimuleaza digestia, ajutând corpul să elibereze enzimele potrivite pentru a descompune procesele inflamatoare din organism, în special din plămâni şi sinusuri. Ghimbirul ajută şi la curăţarea sistemului limfatic. Dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile acestei rădăcini include în smoothie-ul de dimineaţă şi bucăţele de ghimbir crud sau bea ceai de ghimbir.

gingerthermostea5. Ouă

S-ar putea să existe un motiv pentru care să ai poftă de ouă dimineata, după o petrecere. Ouăle sunt bogate în cisteină, un aminoacid care ajută organismul să elimine toxinele. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile acestui produs, poţi să adaugi în salată ouă fierte la micul dejun.

6. Usturoi

Un alt ajutor în curăţarea ficatului este usturoiul, care stimuleaza enzimele detoxifiante şi elimină reziduurile toxice din sistemul digestiv.

Salată de varză în stil asiatic

Totodată usturoiul este bogat în compuşi antivirali, antifungici şi antiinflamatorii. Foloseşte în dietă usturoi crud sau gătit în bucate.

7. Varza

Toate legumele crucifere, precum varza, brocoli, conopida, sunt bogate în fibre şi ajută la eliminarea toxinelor din întregul organism. Totodată acestea sunt şi o sursă bună de sulforafan, un antioxidant care stimulează detoxifierea naturală.

731655-650-1447963690-7-png8. Sfecla roşie

Sfecla este plină de antioxidanţi detoxifianţi. Această legumă este bogată în fibre şi stimulează ficatul să producă enzime şi glutation. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sfeclei, foloseşte sfecla în salate sau prepară-ţi un suc delicios din sfeclă.

9. Pătrunjel

Acesta este un diuretic natural, care ajuta la eliminarea bacteriilor prin căile urinare. Poţi folosi pătrunjelul crud ca garnitură, în salate. Încearcă să pui pătrunjel şi în smoothie-ul de dimineaţă pentru un plus de detoxifiere.

10. Măcriş

Cine ar fi crezut ca această plantă are atâtea proprietăţi benefice organismului?

Cea mai bună reţetă de sfeclă roşie care vindecă aproape toate bolile

Având fitochimicale puternice, măcrişul este un bun detoxifiant şi diuretic. Nu ezita să îl adaugi în supe şi salate.

11. Anghinare

Anghinarea este o plantă cu o putere detoxifiantă subestimată. Aceasta este bogata în cynarin, o substanţă care stimulează funcţiile ficatului şi a vezicii biliare. În plus, este bogată în vitamina C, kaliu şi magneziu, ajutându-te în digestie şi detoxifiere. Pentru a te bucura din plin de beneficiile ei, este bine să prepari anghinarele la aburi şi să le serveşti alături de un sos din unt şi lămâie.

12. Alge

Ar fi bine sa consumi salata de alge având în vedere calităţile ei detoxifiante. Studiile au arătat că algele purifică sângele şi, datorită iodului, stimulează în mod natural metabolismul.

sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Cum procedăm atunci când copilul refuză să mănânce sau dă dovadă de anumite capricii alimentare?
Articolul anterior
Gabriel Cotabiță s-a însurat. Mireasa a purtat 3000 de cristale pe ea
Articolul următor