Alimente care îţi detoxifiază în mod natural organismul

Unele alimente au calităţi excelente de curăţare a organismului de toxine. Pentru a înlătura acţiunea chimicalelor din mediu, ce îţi invadează în mod constant corpul, ori pentru a elimina mai uşor reziduurile metabolice din organism, este bine să incluzi în dietă aceste alimente cu proprietăţi de detoxifiere.

separator

uuuuu1. Ceai verde

Alături de apa cu lămâie, ceaiul verde este o bautură detoxifiantă foarte bună. Acesta este bogat în catechină, un flavonoid care îmbunătăţeşte producţia de enzime detoxifiante şi accelerează funcţia ficatului. Studiile au demonstrat că ceaiul verde combate inflamaţiile colonului şi previne mai multe tipuri de cancer.

2. Lămâi şi portocale

Vitamina C din citrice ajută la sinteza glutationului, cunoscut drept cel mai important antioxidant, mai ales pentru curăţarea ficatului. Dintre aceste fructe, lămâia este cea considerată cea mai puternică.

Cure cu varză roşie împotriva obezităţii, constipaţiei şi cancerului

Având în vedere că nu e uşor să bei suc de lămâie, încearcă ca în fiecare dimineaţă să bei un pahar de apa, rece sau caldă, cu suc de lămâie.

3. Struguri şi coacăze

Aceste fructe sunt bogate în flavonoide, care pot ajuta la regenerarea glutationului epuizat, influenţând sistemul imunitar şi cel nervos. Lipsa glutationului afectează abilitatea corpului de a detoxifia corpul de alcool, proces necesar după consumul a unei cantităţi prea mare de alcool.

4. Ghimbir

Considerat un antiinflamator puternic, ghimbirul este folosit de secole drept un detoxifiant pentru organism. Această plantă stimuleaza digestia, ajutând corpul să elibereze enzimele potrivite pentru a descompune procesele inflamatoare din organism, în special din plămâni şi sinusuri. Ghimbirul ajută şi la curăţarea sistemului limfatic. Dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile acestei rădăcini include în smoothie-ul de dimineaţă şi bucăţele de ghimbir crud sau bea ceai de ghimbir.

gingerthermostea5. Ouă

S-ar putea să existe un motiv pentru care să ai poftă de ouă dimineata, după o petrecere. Ouăle sunt bogate în cisteină, un aminoacid care ajută organismul să elimine toxinele. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile acestui produs, poţi să adaugi în salată ouă fierte la micul dejun.

6. Usturoi

Un alt ajutor în curăţarea ficatului este usturoiul, care stimuleaza enzimele detoxifiante şi elimină reziduurile toxice din sistemul digestiv.

Salată de varză în stil asiatic

Totodată usturoiul este bogat în compuşi antivirali, antifungici şi antiinflamatorii. Foloseşte în dietă usturoi crud sau gătit în bucate.

7. Varza

Toate legumele crucifere, precum varza, brocoli, conopida, sunt bogate în fibre şi ajută la eliminarea toxinelor din întregul organism. Totodată acestea sunt şi o sursă bună de sulforafan, un antioxidant care stimulează detoxifierea naturală.

731655-650-1447963690-7-png8. Sfecla roşie

Sfecla este plină de antioxidanţi detoxifianţi. Această legumă este bogată în fibre şi stimulează ficatul să producă enzime şi glutation. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sfeclei, foloseşte sfecla în salate sau prepară-ţi un suc delicios din sfeclă.

9. Pătrunjel

Acesta este un diuretic natural, care ajuta la eliminarea bacteriilor prin căile urinare. Poţi folosi pătrunjelul crud ca garnitură, în salate. Încearcă să pui pătrunjel şi în smoothie-ul de dimineaţă pentru un plus de detoxifiere.

10. Măcriş

Cine ar fi crezut ca această plantă are atâtea proprietăţi benefice organismului?

Cea mai bună reţetă de sfeclă roşie care vindecă aproape toate bolile

Având fitochimicale puternice, măcrişul este un bun detoxifiant şi diuretic. Nu ezita să îl adaugi în supe şi salate.

11. Anghinare

Anghinarea este o plantă cu o putere detoxifiantă subestimată. Aceasta este bogata în cynarin, o substanţă care stimulează funcţiile ficatului şi a vezicii biliare. În plus, este bogată în vitamina C, kaliu şi magneziu, ajutându-te în digestie şi detoxifiere. Pentru a te bucura din plin de beneficiile ei, este bine să prepari anghinarele la aburi şi să le serveşti alături de un sos din unt şi lămâie.

12. Alge

Ar fi bine sa consumi salata de alge având în vedere calităţile ei detoxifiante. Studiile au arătat că algele purifică sângele şi, datorită iodului, stimulează în mod natural metabolismul.

sursa

alte Articole interesante