Alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare

Fie că te trezeşti dimineaţa cu o respiraţie groaznică, fie aceasta se înrăutăţeşte în timpul zilei, trebuie să ştii că mâncarea joacă un rol extrem de important. Gumele de mestecat sunt soluţii de scurtă durată, cel mai bine este sa previi halena mâncând anumite alimente care îţi împrospătează şi îţi curăţă interiorul gurii. Unele au un efect mai profund şi neutralizează acizii care cauzează halena, iar altele te ajută să elimini mai uşor toxinele. Acestea pot fi introduse foarte uşor în alimentaţia de zi cu zi.

separator

1. Seminţele de fenicul
Sunt un remediu natural folosit în India pentru înlăturarea halenei. Acestea neutralizează mirosurile neplăcute şi stimulează digestia. Mâncând aceste seminţe, se produce mai multă salivă, care curăţă gura de bacterii. Uleiurile din fenicul au de asemenea proprietăţi antibacteriene care ajută la înlăturarea germenilor.

fenicul

2. Ceaiul verde
Este bogat în polifenoli, antioxidanţi care împiedică dezvoltarea bacteriilor şi reduc compuşii de sulf. Ceaiul verde este foarte bun şi pentru menţinerea sănătăţii orale.

3. Merele
Sunt excelente pentru menţinerea igienei orale sub control, datorită proprietăţilor sale antibacteriene. Merele ajută deopotrivă şi la înlăturarea plăcii bacteriene de pe dinţi.

4. Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde sau varza îţi menţin nivelul Ph-ului din corp echilibrat, iar asta e foarte important pentru o respiraţie proaspătă.

5. Iaurtul probiotic
Face minuni pentru sistemul digestiv, dar şi pentru sănătatea orală. Conţine vitamina D care luptă cu bacteriile din gură, iar bacteriile conţinute neutralizează compuşii care îngreunează respiraţia.

6. Apa
Dacă te hidratezi corect ai şanse mici să suferi de respiraţie urât mirositoare. Apa îţi curăţă nu doar gura, ci şi întregul sistem digestiv şi te scapă de toxinele producătoare de halenă.

femeie-bea-apa-1024x682

7. Patrunjelul şi busuiocul
Sunt plini de clorofilă – un deodorat natural. Acestea neutralizează respiraţia urât mirositoare şi te ajută să înlături chiar şi alte mirosuri puternice, precum cel de usturoi.

8. Citricele
Orice fruct bogat în vitamina C înlătură orice bacterie cauzătoare de halenă deoarece creează un mediu ostil în care acestea nu supravieţuiesc. Iar ca bonus, vitamina C te ajuta să lupţi cu gingivita.

9. Scortisoara

Uleiul esenţial de scorţişoară înlătură şi el bacteriile cauzatoare de miros neplăcut.

10. Ghimbirul
Este un remediu folosit încă din cele mai vechi timpuri împotriva problemelor cu stomacul. Acesta are un efect calmant şi neutralizează respiraţia urât mirositoare. Dacă suferi de halenă, bea ghimbir tocat amestecat cu suc de lămâie şi apă caldă.

Sursa

alte Articole interesante