Apa plată cu lămâie! Argumente pro și contra

Fie că e vorba de ultima dietă, fie că e doar o detoxifiere, apa plată cu lămâie a intrat într-un soi de obișnuință a tuturor tinerelor care se vor suple și frumoase. Dincolo de beneficii există însă și efecte secundare dacă exagerezi cu numărul paharelor de apă cu lamaie.

separator
Ce ar putea să facă rău în această combinație de apă, care este o sursă de hidratare, și lămâie, un fruct bogat în vitamina C? La prima vedere apar doar beneficii. Combinația de apă (călduță) cu lămâie la prima oră a zilei ajută digestia spune Theresa Cheung în cartea sa The Lemon Juice Diet.

Alte avantaje demne de luat în seama sunt hidratarea și aportul de vitamina C. Ambele foarte importante atunci când vrei să slăbeşti. Deshidratarea provoacă senzația de foame, chiar dacă organismul nu are nevoie de hrană. În același timp lămâile și vitamina C luptă împotriva neplăcutei celulite. În plus, apa cu lămâie echilibrează nivelul pH-ului, curăță pielea, energizează şi îmbunătățește sistemul imunitar.

Pe lângă această listă de beneficii, există și riscuri dacă exagerezi cu numărul paharelor cu apă plată cu lămâie.

Erodarea smalțului dinților

Toate alimentele și băuturile acide, inclusiv apa cu lămâie, intră în contact prelungit cu dantura. Asta va duce în timp la distrugerea smalțului dinților și îi va face sensibili la stimuli calzi sau reci. Un studiu publicat în 2009 în Journal of Dentistry arată că sucul de lămâie e mai rău pentru dinții tăi decât orice agent abraziv pentru albirea lor.

Arsuri la stomac

Dacă suferi deja de această problemă, ea se va agrava. Dacă nu ai încă simptome, s-ar putea să le simți dacă bei prea multă apă cu lămâie. Lămâile conțin acizi care irită și mai tare esofagul în cazul în care suferi de aceste probleme sau, în timp, pot să îl facă sensibil și predispus spre apariția refluxului gastric.

Drumuri dese la toaletă

Pare surprinzator, dar în loc de beneficii vei obține reversul medaliei dacă exagerezi cu apă cu lămâie. Lămâia conține acid ascorbic (vitamina C) care are proprietăți diuretice ceea ce va duce la urinări frecvente. În cazurile de complicații băuturile diuretice pot provoca deshidratări severe.

Sursa

alte Articole interesante