Bacteria Salmonella, în carne de curcan importată din Ungaria! Alimentul urma să fie comercializat pe piaţa din Moldova

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat pe parcursul lunii septembrie mai multe cercetări de laborator și a depistat o serie de neconformități în mai multe loturi de produse alimentare. De menţionat că acestea urmau a fi vândute în piețele sau magazinele din ţară.

separator

vvvvvv În urma verificărilor, ANSA a constat că printre legumele care conţin nitraţi sunt: castraveți, varză, dovlecei, sfeclă roșie, vinete, morcovi, cartofi.

Totodată, a fost depistată salmonella infantis în carnea de curcan dezosată mecanic, care este adusă din Ungaria.

 În toate cazurile de neconformități au fost demarate anchete de serviciu pentru stabilirea trasabilității produselor neconforme cu luarea măsurilor și recomandărilor în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, a fost notificată Autoritatea Competentă pentru Siguranța Alimentelor din Ungaria cu privire la depistarea Salmonellei infantis în două loturi.

Importul de carne de curcan dezosată mecanic din Ungaria a fost sistat, scrie stirilocale.md.

alte Articole interesante