Câte calorii e bine să consumi zilnic pentru a slăbi

Caloriile (energia) sunt arse şi folosite de corpul uman pentru a respira, a pompa sângele, a menţine temperatura corpului, a funcţiona organele interne cum ar fi ficatul, creierul, inima etc. Organismul consumă în jur de 60%-70% din energia noastră, fie ingerată prin alimente, fie din rezervele corpului. Astfel, cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă reprezintă metabolismul bazal (BMR).

separator

Calorii

Metabolismul bazal este factorul principal pentru a determina numărul de calorii necesare pentru a te menţine la o anumită greutate sau pentru a slăbi un anumit număr de kilograme.

De câte calorii au nevoie adulții?
Pentru o alimentație corectă și pentru a evita îngrășarea, femeile au nevoie de un anumit număr de calorii în funcție de vârstă și de activitatea pe care o desfășoară zilnic.

Calculator calorii

Femeile cu vârste cuprinse între 19-30 de ani:
• sedentare: 2000 de calorii
• puțin active: 2000-2200 de calorii
• active: 2400 de calorii

Femeile cu vârste cuprinse între 31-50 de ani:
• sedentare: 1800 de calorii
• puțin active: 2000 de calorii
• active: 2200 de calorii

Femeile cu vârsta mai mare de 51 de ani:
• sedentare: 1600 de calorii
• putin active: 1800 de calorii
• active: 2000-2200 de calorii

Pentru a pierde în greutate, nu trebuie să te înfometezi, ci să scazi 500 de calorii din meniul tău zilnic. NU este recomandat să reduci aportul total de calorii zilnic sub 1200 de calorii şi deasemenea NU este recomandată o pierdere în greutate mai mare 1 kg pe săptămână.

Dacă nu știi cum să te alimentezi corect, dacă îți dorești să slăbești sănătos, Unica Sport a creat Un Regim Personalizat acum disponibil și online. Accesează alimentatie.unicasport.md, completează formularul și respectă recomandările specialiștilor primite pe adresa ta de email. Cu siguranță, vei reuși să slăbești, chiar dacă ești departe de casă, ai copii mici sau nu ai timp să faci sport după metoda Unica.

Ia-ți Testarea nutriţională şi fiziologică online, slăbește sănătos cu Unica Sport!

Pentru a afla mai multe detalii, sună la numărul de telefon (+373) 600 44 288 sau scrie un email la adresa natalia.velicoglo@unicasport.md

alte Articole interesante

Alte Articole interesante