Ce bucate aleg moldovenii pentru masa de Crăciun! Te poți inspira și tu

Preparatele tradiționale reprezintă o sursă bogată de calorii și o adevărată provocare pentru siluetă în această perioadă a anului, motiv pentru care trebuiesc consumate cu moderație. Dr. Florin Bobircă explică ce să mănânce la masa de Crăciun sau de Sărbători pentru a nu te îmbolnăvi.

separator

lucruri-care-nu-trebuie-sa-ti-lipseasca-de-la-cina-de-craciun_size2

Sarmale
Sarmalele: este indicat consumul a maxim 2-3 sarmale pe zi și de preferat nu zilnic. Pentru a elimina excesul de grăsime pe care acestea îl conțin, se recomandă să le încălzim într-un recipient cu apă. De asemenea mai există o alternativă pentru a reduce conținutul de grăsimi: sarmalele de pui sau de curcan cu orez și cu legume. Asociați ardei iute- intensifică arderile ajutându-va astfel să eliminați mai ușor excesul caloric.

Piftie de porc
Piftia de porc: conține carne fiartă și usturoi și poate fi consumată teoretic fără rețineri, atâta timp cât grăsimea de la suprafață este eliminată și carnea de porc este cât mai macră. De asemenea există și varianta ,, light” și anume piftia de pui și de curcan.

Salată de beouf
Salată de beouf: pentru a reduce din aportul caloric al acesteia, folosiți mai multe legume fierte și carne slabă, mai puțini cartofi și maioneză în cantitate redusă, de preferat maioneză light.

Dulciuri
Dulciurile concentrate (torturi, prăjituri, cozonac) reprezintă adevărate bombe calorice. Consumați-le o dată pe zi, dimineața. Este de preferat că prăjiturile de casă să fie cât mai ușoare (plăcintă cu brânză, tarte cu fructe). Puteți să le înlocuiți cu un fruct.

Atenție!!
Nu consumați fructe pe lângă dulciurile tradiționale, ci în loc de acestea. Singura excepție este ananasul, care ajută digestia și intensifică arderile.

Alcool
Alcoolul în exces, va poate aduce 2-3 kg în plus, chiar dacă nu mâncați nimic. Evitați consumul de băuturi alcoolice aperitive pe stomacul gol, efectul iritativ asupra mucoasei gastrice creează o poftă de mâncare care va permite consumul unor cantități mari de alimente.

Nu uitați să faceți mișcare!

Sursa

alte Articole interesante