Ce dietă ține Regina Letizia

Surplusul de kilograme reprezintă o problemă acută pentru multe dintre femei, în special doamnele își doresc să slăbească, să-și mențină silueta, pentru a arăta bine în orice ținută, pentru a fi mai sănătoase, pline de energie și tinerețe. În acest scop, se recurge la o cură de slăbire, combinată cu exerciții fizice. Nutriționiștii spun că dieta adoptată de Regina Letizia a Spaniei, soția regelui Felipe, este una dintre cele mai sănătoase. În plus, stilul de viață al reginei include cel puțin 20 de minute de mișcare pe zi.

separator

Fosta jurnalista, care a devenit regină în urma căsătoriei cu Felipe, este adepta unei diete despre care medicul Rubén Bravo de la Institutul medical european pentru obezitate spune ca este foarte sănătoasă, deoarece este bogată în nutrienți, are efect de întinerire și este eficientă în ceea ce privește menținerea greutății pe termen lung.

Dacă te hotărăști să începi această dietă, trebuie în primul rând să reduci semnificativ consumul de grăsimi saturate, de zaharuri rafinate și carbohidrați cu indice glicemic mare. Pus mișcare – cel puțin 20 de minute pe zi.

Meniul include mult pește gras, bogat în acizi grași Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar și carne slabă, toate aceste alimente având un rol deosebit în menținerea tinereții. Rezultatul e uimitor: între 2 și 4 kg pe săptămână de care te debarasezi și câte un an pierdut.

Alimente permise (din meniul zilnic nu trebuie să lipsească acizii grași Omega 3, legumele și fructele foarte bogate în vitamine și fibre, cerealele integrale, dar nici semințele sau nucile, bogate în grăsimi sănătoase): carnea slabă (curcan, pui sau vițel), peștele, fructele de mare, cerealele integrale (secara, ovăz și orz), hrișca, fasolea și lintea, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, legumele cu frunze verzi, fasolea verde, fructele de pădure, cireșele, merele, perele, pepenele galben, iaurtul natural sau kefirul, ouăle, anumite condimente (cimbru, piper, busuioc, oregano), măslinele și lichide în cantități mari (apa plată, ceaiul verde și sucuri naturale din fructe).

Alimente interzise: pâinea albă, pastele făinoase și tăițeii, orezul alb, carnea grasă (porc, rață sau gâscă), brânza grasă, pizza, alimentele procesate, sarea în exces, zahărul, murăturile, cantități excesive de anumite sortimente de fructe precum strugurii, stafidele, pepenele verde, sucurile acidulate de fructe, apa carbogazoasă, și, nu în ultimul rând, cafeaua și alcoolul.

Dacă vei consuma cantități importante de alimente care conțin acizi grași saturați sau semisaturați, zahăr și amidon, se produce creșterea nivelului de insulină, fapt care duce la apariția unei reacții inflamatorii ce accelerează procesul de îmbătrânire.

Meniul zilei recomandă respectarea celor trei mese importante ale zilei, precum și a celor două gustări. Dimineata, la trezire, regina Letizia bea două pahare de apă plată de izvor.

La micul dejun consumă o porție de pește preparat la abur sau o omletă din trei albușuri de ou și un ou întreg; o felie de pepene sau un sfert de ceașcă de fructe proaspete de pădure; o jumătate de ceașcă de cereale de ovăz fierte (nu instant). La prânz consumă pește, salată de frunze verzi cu ulei de măsline și condimente, suc proaspăt de lămâie, două pahare de apa plată de izvor, pe stomacul gol sau la o oră după luarea mesei.

Gustarea de după-amiază poate să includă un iaurt natural mic, o jumătate de măr sau patru migdale proaspete neprăjite; două pahare de apă plată de izvor. Per total, regina consumă zilnic cel puțin 8 pahare de apă plată și merge la sală, câte 30 de minute pe zi, sau 45 de minute de trei ori pe săptămână.

Pe 15 septembrie, regina Letizia a Spaniei a împlinit 45 de ani.

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Medicamentul primăverii! Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie evz.ro.

Doi moldoveni au rămas blocați, la 1800 de metri înălțime, pe un munte din Italia
Articolul anterior
Date meteo: Cum va fi vremea săptămâna aceasta
Articolul următor