Ce nu ai ştiut despre ciocolata albă?

Ciocolata albă nu are aceleaşi proprietăţi ca şi ciocolata neagră. Ciocolata albă este lipsită de masa solidă a bobului de cacao, cea bogată în substanţe flavonoide cu acţiune antioxidantă. Ce conţine atunci ciocolata albă?

separator
white_chocolate
  1. Ciocolata albă nu conţine masa solidă a pudrei de cacao, cea care oferă pigmentul ciocolatei negre şi care este încărcată în compuşi flavonoizi cu putere antioxidantă.
  2. Ingredientele de bază folosite la prepararea ciocolatei albe sunt zahărul, untul de cacao, laptele, lecitina de soie și arome naturale sau artificiale. Din punct de vedere al ingedientelor ciocolata albă nu este cu adevărat o ciocolată întrucât aceasta nu conţine cacao sau pudra de cacao. Ciocolata cu lapte, de exemplu, conţine 30-40% masă solidă de cacao, cea neagră – conţine minim 50% şi până la 85% cacao, cea albă – deloc.
  3. Prin urmare, ciocolata albă nu posedă multe din proprietăţile benefice ale bobului de cacao. Ciocolata neagră conţine mai mulţi antioxidanţi şi alţi compuşi care pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă, îmbunătățirea sensibilității la insulină și menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.
  4. Mai mult decât atât, ciocolată albă este mai calorică decât cea neagră per 100g produs şi nu conţine deloc fibre dietetice.
  5. Ciocolata albă are 17g de zahăr per 28g produs, iar acest lucru ar însemna că mai mult de 60% din ciocolata albă este glucoză. Ciocolata cu lapte are mai puţin zahăr – cam 50%, iar cea neagră de 70-85% are 6,7g per 28g produs, adică mai puțin de 25% din masa totală.
  6. Pentru producerea ciocolatei albe de calitate este folosit untul de cacao ca principala sursă de grăsime. Cu toate acestea, versiunile mai ieftine de ciocolată albă pot conţine ulei de palmier sau alte grăsimi. Altele pot conţine grăsimi trans, hidrogenate.

Experţii în alimentaţie recomandă mai degrabă consumul ciocolatei negre de 70-85% cacao în schimbul celei albe.

alte Articole interesante