Ce să nu mănânci niciodată

Deseori trebuie să ne limităm la ceea ce găsim în magazine, dar alegerea înţeleaptă poate face diferenţa între sănătos şi nesănătos. Iată o listă cu alimente pe care să nu le mănânci niciodată.

separator

Roșii în conserve de metal

1797230_626509040750139_2146158476_n

Roşiile sunt excelente pentru sănătate, acestea fiind cea mai bună sursă de licopen. În plus, roşiile conservate sunt chiar şi mai sănătoase decât roşiile crude, pentru că licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpăra niciodată roşii conservate în cutii de metal. Conservele din metal sunt acoperite cu o peliculă care conţine BPA, o substanţă chimica deosebit de dăunătoare, mai ales în urma contactului cu acidul din sucul de roşii. Nu roşiile sunt dăunătoare, ci modul în care sunt stocate. Soluţia este să cumperi mereu conserve în borcane de sticlă sau în ambalaje de carton.

MARGARINĂ CU OMEGA 3 SI 6

margarina

Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animală, margarina este făcută din ulei vegetal. Margarina şi alte alimente din aceeaşi categorie conţin grăsimi trans, care cresc riscul inflamaţiilor şi deteriorează membrana celulelor, fapt care creşte riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, creşterea în greutate şi creşterea nivelului colesterolului rău. Soluţia este să eviţi margarina, inclusiv pe cea cu aduas de omega 3 şi 6.  Alimentele bogate în omega 6 sunt sănătoase doar dacă se păstrează un raport de unu la unu cu omega 3. Adaugă mereu în alimentaţie surse de omega 3 cum ar fi nuca de cocos, nucă, uleiul din seminţe de struguri şi uleiul de măsline.

FLORICELE DE PORUMB PENTRU MICROUNDE

popcorn

Uită de floricele de porumb care se pot pregăti iîn cuptorul cu microunde. Pachetele gata preparate pe care trebuie doar să le pui iîn cuptorul cu microunde conţin PFOA, o substanţă foarte toxică cu efect cancerigen. În cuptorul cu microunde, PFOA se lipesc de floricele şi aşa ajung în organism. PFOA a fost legată de infertilitate, cancere de ficat şi testiculare.

SARE RAFINATĂ

1321014602sare_28178600

Este din păcate denaturată cu antiaglomerantsi mineralele valoroase se pierd prin rafinare sau sunt scoare intenţionat. Foloseşte sare de mare sau sare brută (cea pentru murături), infinit mai sănătoasă decât cea radinată „de masă”. Aceasta din urmă conţine dulblul minerarelor din sarea rafinată şi este şi mult mai gustoasă. În pus o să constaţi că vei folosi mai puţină. Dacă vrei sare fină, o poţi măcina în maşina de cafea.

INDULCITORI ARTIFICIALI

indulcitori

O regulă a unei alimentaţii sănătoase spune că, dacă nu se găseşte în natură, nu trebuie mâncat. Conform acestui principiu este mai sănătoasă o linguriţă de zahăr, miere decât îndulcitorii sintetici. O soluţie excelentă este stevia, naturală şi fără calorii, dar are un gust care pentru unii poate fi neplăcut. Orice alţi îndulcitorii artificiali sunt chiar mai dăunători decât zahărul. Cei mai mulţi dintre îndulcitori conţin aspartam, care produce cancer şi leziuni neurologice, dar stimulează şi creşterea în greutate.

Sursa

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în Post

Postul Paștelui, cea mai grea încercare culinară a credincioșilor, poate fi îndurat mai ușor dacă învățăm să ne păcălim creierul. După cum se știe, o parte consistentă a consumului exagerat de alimente, mai ales cele interzise în post, n-are legătură cu nevoile fiziologice, ci cu dependența mentală. Există însă câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, scrie realitatea.net.

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Micul dejun care curăță organismul de toxine. Poți slăbi 5 kilograme într-o lună

Micul dejun care curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti cu 5 kg intr-o luna. Cantitatea mare de vitamine și minerale pe care o oferă acest mic dejun va îmbunătăți starea părului și a pielii, vă va îmbunătăți metabolismul și va îmbunătăți funcționarea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Mic dejun eficient, favorizează pierderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, acest mic dejun este extrem de eficient. Consumul acestuia favorizează pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor și a caloriilor. Este necesar să-l consumi cel puțin o lună, iar slăbirea maximă care se poate realiza cu ajutorul lui într-o lună este de 11 kilograme.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz rulat 1 cană sau 250 ml chefir organic (iaurt cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune)
  • 1 lingurita cacao pudra
  • 1 linguriță de semințe de in
  • 5-7 prune uscate

Acest mic dejun se prepară noaptea și se mănâncă dimineața.

Mai întâi, turnați 100 ml de apă clocotită peste prune, așezându-le în prealabil într-un bol. Apoi acoperiți-le și lăsați timp de aproximativ 10 minute. Într-un alt castron, puneți ovăzul, cacao și semințele de in. Apoi adăugați chefir și amestecați totul. Tăiați mărunt prunele înmuiate și adăugați-le la amestec. Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a face o pastă. Amesteca totul si da la frigider pana dimineata.

Dimineața, savurați un mic dejun delicios și sănătos. Primele rezultate pozitive vor apărea într-o săptămână. Publicația adaugă că este posibil să aveți o senzație ciudată în stomac în prima zi, dar aceasta va dispărea odată cu al doilea mic dejun. Beneficiile acestui mic dejun se datorează ingredientelor din el. Toate au un efect benefic asupra activității gastro-intestinale.

Chefirul nu numai că stimulează peristaltismul, dar conține și bacterii benefice, care sunt la baza bunei funcționări nu numai a tractului gastrointestinal, ci și a întregului organism. Vitamina F, care este conținută în semințele de in, este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit utilizare în multe rețete cosmetice.

În plus, semințele de in sunt o sursă importantă de seleniu, care, la rândul său, previne dezvoltarea tumorilor, curăță corpul de metale grele și ajută la îmbunătățirea vederii și a activității creierului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lecitină, care este bună pentru sănătatea ochilor și cardiovasculară.

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

Idei de cadouri de Paște: Iată cum poți să-i surprinzi pe cei dragi!
Articolul anterior
Surprize cu ocazia Sărbătorilor! Târg de reduceri în magazinele GOSH-SHOP!
Articolul următor