Cele mai bune ceaiuri de slăbire şi detoxifiere după sărbători

Ceaiurile pentru slăbit ajută la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar şi excesul de apă. Atunci când vrei să ţii o dieta e bine să incluzi în regimul de zi cu zi şi un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slăbit pot fi consumate şi după mesele copioase, pentru a ajuta organismul să digere mai uşor excesul de grăsimi.

separator

Ceaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit, întrucât elimină toxinele din organism, fiind diuretic şi într-o mică măsură laxativ. Pe lângă proprietăţile diuretice, acesta este şi foarte aromat şi plăcut la gust chiar neîndulcit.

tea-natural-acne-remedy

Îţi poţi prepara de dimineaţă un litru de ceai pentru întreaga zi. La un litru de apă ai nevoie de 6 linguri de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepară prin infuzie, turnând apa clocotită peste flori şi lăsând acoperit 10-15 minute. Este ideal de consumat cu felii de lămâie.

Ceaiul de mentă este o altă băutură răcoroasă care ajută la tăierea poftei de mâncare. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată sau câteva frunze de plantă verde, peste care toarnă apă clocotită. Ceaiul de mentă este ideal şi după o masă copioasă, pentru că ajută la digestie.

Atenţie însă, consumat în exces, ceaiul de mentă te constipă, fapt ce va îngreuna orice cură de slăbire.

ceai-de-menta

De aceea, nu bea mai mult de 3 caniţe pe zi şi încercă să îl alternezi cu alte ceaiuri pentru slăbit. Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolvă grăsimile şi stopează absorbţia acizilor graşi.

El ajută la menţinerea greutăţii corporale, la echilibrarea fluidelor în organism şi, în plus, inhibă dezvoltarea celulelor nocive în organism şi deci previne cancerul, menţinând organismul tânăr pentru mai mult timp.

Ceaiul negru are proprietăţi asemănătoare cu ale ceaiului verde, intensificând metabolismul şi favorizând arderea grăsimilor. Cercetări recente au demonstrat că două dintre substanţele prezente în ceaiul negru – teaflavina şi tearubigina – se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.

bfbce234eca682d02942b805b52c49df5

Ceaiul de coada calului ajută organismul să elimine toxinele din sânge având în acelaşi timp şi o acţiune antimicrobiană. Ceaiul se prepară din planta uscată, cam 5 linguriţe la 1 litru de apă. Se face un decoct şi se bea pe parcursul unei zile.

coada_calului

Ceaiul de urzică elimină apă acumulată în exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie băut zi de zi până la două luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică la 1 litru de apă fiartă.

ceai_urzica_modif

Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata – 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.

172988l-640x0-w-4e69540d

Ceaiul de anghinare ajută procesul de digestie fiind un excelent tonic hepatic. Se bea timp de o lună cam 2 căni de infuzie de aghinare pe zi. Urmează o pauză de două săptămâni după care se reia cura.
Ceaiul de urzică este indicat în cura de slăbire deoarece are un conţinut bogat de vitamine şi calciu.

anghinare_balonari

Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine să consumi aproximativ 1 litru de ceai de urzică pe zi (de preferat dimineaţa şi după masa de prânz).

Ceaiul verde este considerat de mulţi ca o armă secretă în scăderea în greutate. Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp.

Ceaiul din frunze de dud este o altă soluţie pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Se consumă după fiecare masă, iar pentru un gust şi mai plăcut poate fi îndulcit cu miere.

1881_09-07-dud 2

Alte ceaiuri care sunt foarte eficiente pentru slăbit sunt ceaiul de cimbrişor, care pune metabolismul leneş la lucru, fiind un fel de cofeină naturală, ceaiul de rozmarin, care acţionează împotriva stratului adipos şi ajută foarte mult la combaterea celulitei şi ceaiul de anason, un condiment care protejează stomacul şi ficatul, care de obicei sunt cele mai afectate în cazul unui regim drastic de slăbire.

Sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Horoscop! Ce provocări îți aduce anul 2017!
Articolul anterior
Fii stilată în zilele geroase!
Articolul următor