Cele mai ciudate restaurante din lume

Fie că visezi să mănânci la zeci de metri înălțime (dar nu în avion), fie că îți face cu ochiul ideea de a savura o masă pe întuneric, fii sigur că vei găsi în lume cel puțin un restaurant care să îți satisfacă fantezia. Descoperă, în continuare, cele mai ciudate 10 restaurante din lume!

separator

Restaurantul pentru canibali – Japonia

Pe numele sau ”Nyotaimori”, acest restaurant japonez se adresează nu canibalilor propriu zisi, ci celor care ar dori să încerce o experiență similară. Astfel, în acest restaurant ciudat te-ai putea delecta cu preparate ca sushi sau sashimi, servite din corpul unei femei! Acesta este comestibil și va sângera atunci când îl vei tăia – indiferent că îi tai o coapsă, un sân sau stomacul.

Restaurantul-pentru-canibali---Japonia

Restaurantul toaletă – Taiwan

restaurant toaletaDacă te-ai întrebat vreodată cum ar fi să mănânci dintr-o toaletă, ei bine, află că ai putea găsi răspunsul la această întrebare mergând în Taiwan, în Kaoshiung. Restaurantul Marton are o tematică inedită, recreeând o toaletă. Scaunele sunt WC-uri, iar recipientele în care este servită mâncarea sunt, de asemenea, vase de toaletă.

Restaurantul la înălțime – Belgia

”Cina la Înălțime” este un restaurant care oferă preparate culinare unui număr de maxim 22 de persoane, totul la 45 de metri înălțime! Scaunele și masa special create sunt ridicate de o macara până la această altitudine, însă trebuie să ții cont de faptul că, dacă optezi pentru acest restaurant, vei scoate o sumă frumușică din buzunar. Oricum, nu uita să îți pui centura de siguranță și să nu îți scapi furculița!

restaurant la inaltime

Restaurantul întunecat – China

Acest restaurant ciudat, situat în Beijing, oferă mese într-o atmosferă… complet întunecată! Pereții sunt văruiți în negru, iar în interiorul restaurantului nu este pic de lumină. Chelnerii poartă ochelari speciali care le permit să vadă în întuneric, pentru a duce la mese comanda clienților, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să își găsească locuri la masă în beznă. Orice fel de sursă de lumină este interzisă în interiorul acestui restaurant.

restaurant intunecat

Restaurantul cimitir – India

Acest restaurant din Ahmadabad, India, este faimos, printre altele, pentru mormintele frumos plasate între mese. Și asta pentru că ciudatul restaurant a fost construit peste un vechi cimitir musulman. Cum însă mormintele sunt considerate aducatoare de noroc, iar clienții nu par să se sinchisească de ele, restaurantul se bucură în continuare de succes.

restaurant cimitir

Resturantul din închisoare – Italia

Acest restaurant extrem de popular a fost deschis în închisoarea de maximă securitate Fortezza Medicea din Italia. Pe muzica pe care o cânta Bruno, un pianist închis pe viață pentru crimă, clienții iau masa într-o capelă aflată în spatele închisorii din Voltera.

Resturantul-din-inchisoare---Italia

Restaurantul sub apă – Insulele Maldive

Primul restaurant sub apă din lume a fost deschis în Insulele Maldive, în 2007. Ichaa se află la cinci metri sub nivelul Oceanului Indian și este înconjurat de un superb recif de corali. Pentru a oferi o panoramă splendidă, proprietarii au creat o capsulă din acrilic, transparență, ce înlocuiește pereții și tavanul restaurantului.

Restaurantul-sub-apa---Insulele-Maldive

Restaurantul prezervativ – Thailanda

”Verze și Prezervative” este un lanț de restaurante din Thailanda, a căror tematică este… prezervativul. Pe pereții și covoarele acestor restaurante pot fi admirate poze sau chiar prezervative autentice, iar clienților le este oferit un bol cu prezervative, în loc de clasica gumă de mestecat de la final.

Restaurantul-prezervativ---Thailanda

Restaurantul medical – Taipei

Tot un restaurant ciudat este și ”D.S. Music” din Taipei, care are cârje pe pereți și ospătărițe îmbrăcate în asistente, printre altele. Proprietarul a decis să deschidă un astfel de restaurant pentru a-și exprima recunoștința pentru îngrijirile primite la un spital local.

restaurant medical

Sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Femeile arată bine doar două ore pe zi!
Articolul anterior
Vezi cum a strălucit fiica Victoriei Lungu la balul de absolvire! (FOTO)
Articolul următor