Cum gătești spanacul gustos! Ideii de preparare!

Spanacul este considerat ”mătura intestinului”, deoarece este unul din cele mai indicate alimente când vine vorba de curățarea sistemului digestiv. Conține sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, zinc, cupru, iod și fier, vitaminele A, C și complexul de vitamine B. Sper că te-am convins să consumi spanac. De aceea, îți propun câteva rețete delicioase din acestă plantă valoroasă.

separator

Supă cremă de spanac

Ingrediente: 500 gr spanac, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, mărar proaspăt, sare, piper, puțin ulei, 3 căței usturoi, 100 gr smântână.

supa 4

Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, morcovii și usturoiul. Se fierb cartofii până ce se înmoaie, apoi se adaugă spanacul și mărarul tocat și se mai fierb 10 min. Se scurg legumele (zeama se păstrează), se lasă puțin la răcit, se pasează cu blenderul, se adaugă și 100 gr smântână. Apoi se răstoarnă într-o oală, se adaugă zeama și eventual se mai completează cu apă pentru a-i da consistența dorită. După care se mai fierbe 5 min.

supa supa1 supa3

Se servește rece sau caldă… în funcție preferință.

Este foarte gustoasă!

Sursa

Clătite cu spanac

Ingrediente: 10 clătite, 500 gr. spanac, 250 gr. ricotta, un cățel usturoi, sare, piper, puțin parmezan.

clatita cu spanac 6

Mod de preparare: Ia 10 clătite normale. Călește spanacul în două linguri de ulei, după  care adaugă 250 gr. ricotta (o brânză italienească moale, pufoasă, cremoasă asemănătoare urdei), un cățel de usturoi, sare, piper și amestecă totul până la uniformizare.

clatita cu spanac clatita cu spanac1 clatita cu spanac3

clatita cu spanac4Când amestecul a fost gata, întinde clătitele, pune spanacul și rulează-le, după care tăie-le în 4-5 bucăți, potrivite/egale ca mărime. Apoi pune bucățile de clătite în picioare, într-o tavă unsă cu ulei de măsline, una lângă alta, înghesuite. Pe deasupra, rade parmezan.

Lasă tava în cuptor 8-10 minute, până când s-a topit parmezanul și până ce bucățile de clătite au devenit mai maronii. Poftă bună!

Sursa

Budincă de spanac

Ingrediente: 500 g spanac, 150 g cașcaval, 1/4 pâine (125 g), 3 ouă, o ceapă, o linguriță nucșoară, o lingură făină, sare, piper și ulei.

budinca7

Modul de preparare: Spală spanacul foarte bine, pune-l în apă clocotită și apoi toacă-l mărunt. Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie și tocă mărunt ceapa în timp ce se încinge uleiul. Călește ceapa câteva minute în uleiul încins, iar atunci când aceasta începe să se înmoaie, adaugă lingura de faină și amestecă bine. După care pune în tigaie spanacul și un pahar cu apă.

budinaca 3 budinca 1 budinca2

Lasă spanacul la fiert aproximativ zece minute la foc mediu. Condimentează spanacul pentru budincă după gust cu sare, piper, adăugă o linguriță de nucșoară și amestecă. Feliează pâinea și apoi tăie cubulețe.

Unge un vas termorezistent cu unt și așeză în acesta un strat de bucăți de pâine. Toarnă peste pâine jumătate din cantitatea de spanac, adaugă un nou strat de bucăți de pâine și presară jumătate din cașcavalul ras. Deasupra budincii de spanac adaugă câte un strat din spanacul rămas, pâine și cașcaval.

budinca 4 budinca 5 budinca 6

Bate bine cele trei ouă și, opțional, poți adăuga puțin lapte sau smântână. Toarnă ouale peste budinca de spanac și o introduci în frigider pentru 30-60 minute (pentru a se îmbiba bucățile de pâine cu ouăle bătute și zeama lăsată de spanac). Încinge cuptorul și lasă budinca de spanac la cuptor (la foc potrivit) circa 30-45 min. Spor la gătit!

 Sursa

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Ne pregătim de Paşte împreună cu Fourchette şi Pay&Save!
Articolul anterior
Fiul Shakirei seamănă izbitor cu tatăl său când era mic
Articolul următor