Cum să-ţi detoxifici organismul după Sărbători

După mesele copioase de sărbătoare, organismul se simte obosit şi încărcat. Dacă nu reuşim să le eliminăm toxinele şi resturile alimentare la timp, se depun în cutele pereţilor intestinali şi formează placa mucoidă. De aceea, se recomandă o cură de detoxifiere, perioadă în care îi oferim posibilitate organismului să elimine toxinele.

separator
detoxifierea-1

Nu ai nevoie de o dietă drastică de detoxifiere pentru a-ţi reveni. Dietele drastice sunt riscante şi foarte periculoase pentru sănătate.

Detoxifierea se face pe bază de legume sau fructe.  Elimină din alimentaţie sarea, zahărul,  făinoasele, cerealele care conţin gluten (orzul, ovăzul, secara şi grâul), carnea grasă şi produsele lactate cu un procent mare de grăsime.

Este bine să optezi pentru un singur aliment în ziua de detoxifiere, cum ar fi, hrişca. Consumă timp de o zi în prize dese hrişcă fiartă, fără sare. Aproximativ 500 – 600 de grame. Aceasta va elimina cu succes toxinele din intestine.

Zilele de detoxifiere mai pot fi făcute pe bază de chefir degresat. Acest produs lactat conţine probiotice cu rol anti-micotic şi anti-bacterian.  La fel de eficiente sunt şi: dovleacul copt, merele, kiwi, grapefruit etc.

Nu uta să revii la sală! Cea mai ușoară metodă de detoxifiere a organismului implică transpirația. Exerciţiile fizice te vor ajuta să revii la formele de dinaintea sărbătorilor.

 
 

alte Articole interesante