De ce să nu mănânci salata de roşii, combinată cu castraveţi

E posibil să te surprindă acest lucru, însă nutriţioniştii nu îţi recomandă să mănânci aceste două legume combinate într-o salată. Află mai jos care sunt motivele!

separator

salata de vara cu rosii si castravetiRoşiile şi castraveţii sunt o combinaţie alimentară greşită. Aceste legume sunt alimente cu nivel de aciditate diferit. Roşiile sunt acide, iar castraveţii alcalinizează mediul gastric din stomac, ceea ce face dificilă absorbţia vitaminei C din roşii. Vitamina C se absoarbe cu uşurinţă din alimente, în prezenţa mediului acid în stomac. În plus, castraveţii conţin o enzimă ce neutralizează vitamina C conţinută în roşii.

Consumul celor două legume combinate va priva organismul de un nutriment esențial, precum vitamina C.

Şi roşiile împiedică procesul normal de digestie a castraveţilor. Pentru că aceste legume se digeră în mod diferit, combinaţia de roşii şi castraveţi cauzează balonare și producere excesivă de gaze intestinale.

Salata de castraveţi care-ţi lasă gura apă, de la Angela Chelaru

Aşadar, prepară separat roşii şi castraveţi în salate! Castraveţii îi poţi combina cu varza.

alte Articole interesante