Deserturi tradiţionale delicioase din 24 de ţări ale lumii! Iată ce să încerci atunci când călătoreşti

Atunci când călătorim în diverse ţări dorim să experimentăm bucătăria tradiţionala a locului. Însa, pe lângă felurile principale de mâncare, trebuie să luăm în calcul faptul că meniul poate include şi un desert, de la care cu greu să ne putem abţine.

separator

Iată care sunt cele mai bune deserturi pe care turiştii le pot căuta şi savura atunci când vizitează aceste ţări:

Franţa: Crème Brûlée
Crème Brûlée, cremă de zahăr ars, este desertul favorit în orice colţ al Franţei.

france-creme-brle SUA: Apple Pie
Apple Pie, plăcinta de mere este desertul tradiţional american, ce poate fi servit cu frişcă, îngheţată de vanilie şi chiar cu brânză Cheddar.

america-apple-pieTurcia: Baklava
O cunoaştem pentru că se găseşte şi la noi în ţară, însă, odată ce ajungi în ţara ei natală, este indicat să încerci multitudinea de sortimente pe care le găseşti aproape pe fiecare stradă din oraşe.

baklavaItalia: Gelato
Îngheţata italiană este renumită în toată lumea. De cele mai multe ori găseşti gelaterii care produc îngheţata in-house, în propriul laborator, fiind proaspătă şi irezistibilă.

italy-gelatoPeru: Picarones
Picarones sunt gogoşile tradiţionale peruviene. Sunt realizate din cartof dulce, făină, drojdie, anason şi zahăr.

peru-picaronesRusia: Syrniki
Syrniki este o clătită servită cu gem, sos de mere, smântănă sau miere.

russia-syrnikiSpania: Tarta de Santiago
Tarta de Santiago este o prăjitură cu migdale originară din vremuri străvechi, apărută iniţial în Galicia, partea de nord-vest a Spaniei.

spain-tarta-de-santiagoJaponia: Mochi
Mochi are la bază o cocă din orez ce este servită tot timpul anului, însă în special de Noul An. Există variante de îngheţată învelită într-o astfel de cocă.

japan-mochiArgentina: Pastelitos
Pastelitos sunt produse de patiserie, umplute cu gutuie dulce sau cartof, prăjite şi acoperite cu sirop de zahăr sau bomboane tip CIP.

argentina-pastelitosMarea Britanie: Banoffee Pie
Banoffee pie este o plăcintă cu banane, frişcă, caramel sau ciocolată.

england-banoffee-pieBrazil: Brigadeiros
Brigadeiros se aseamănă cu desertul truffle, făcut din ciocolată pudră, lapte condensat şi unt. Se poate consuma copt la cuptor ori modelat în mici sfere acoperite de bomboane tip CIP.

brazil-brigadeirosChina: Dragon beard candy
Dragon beard candy reprezintă o tradiţie culinară a Chinei. Este realizat din zahăr şi sirop de maltoza, alune, seminţe de susan şi cocos.

china-dragon-beard-candyBelgia: Belgian waffle
Se găseşte peste tot în Belgia. Este un waffle servit, de cele mai multe ori, cu zahăr pudră şi cremă de ciocolată. Dar există şi alte sortimente, cu sirop de fructe, frişcă, ori servit cu căpşuni proaspete în calitate de garnitură.

belgium-belgian-waffleIndia: Gulab jamun
Gulab jamun este unul din cele mai populare deserturi din India. Sunt gogoşi din lapte praf, prăjite în unt tradiţional şi se înmoaie în sirop de zahăr.

india-gulab-jamunAustria: Sachertorte
Sachertorte este un tort de ciocolată foarte dens, servit cu frişcă, inventat de Franz Sacher în 2832. Originalul poate fi servit la Hotelul Sacher din Viena.

austria-sachertorteAustralia: Lamingtons
Lamingtons reprezintă o prăjitură pufoasa din aluat galben, acoperită cu ciocolată şi topping de fulgi de cocos.

australia-lamingtonsGermania: Schwarzwälder Kirschtorte
Schwarzwälder Kirschtorte este originalul prăjiturii Foret Noir pe care o avem şi noi. Este practic un tort cu ciocolată, frişcă şi cireşe ori vişine şi lichior kirsch.

germany-schwarzwlder-kirschtorteIslanda: Skyr
Este un desert mai puţin caloric, pe bază de iaurt, îmbinat cu lapte îngheţat, musli, zahăr şi fructe proaspete.

iceland-skyrCanada: Nanaimo bar

Desertul a împrumutat numele de la oraşul Nanaimo din British Columbia. Este un desert simplu ce nu presupune coacere. Napolitana cu bucăţi de unt acoperit cu ciocolată topită.

canada-nanaimo-barAfrica de Sud: Koeksisters
Koeksisters se serveşte cu ceai şi reprezintă rulouri de gogoaşă foarte dulci, îmbibate cu sirop de zahăr.

south-africa-koeksistersSuedia: Prinsesstårta
Prăjitura prinţesei prin traducere, Prinsesstårta este o tartă acoperită cu marţipan, de obicei în nuanţă verde.

sweden-prinsesstrtaEgipt: Om ali
Este varianta budincii din pâine şi ciocolată a americanilor. Este făcută din aluat pufos, lapte, vanilie, fulgi de cocos şi mai multe tipuri de nuci.

egypt-om-aliPolonia: Makowiec
Deşi se serveşte în special în timpul sărbătorilor, Makowiec se găseşte în Polonia pe tot parcursul anului. Este o ruladă umplută cu mac şi acoperită cu cremă din cacao.

poland-makowiecIndonesia: Dadar gulung
Un desert popular pe insula Java, este o clătită făcută din frunze de Pandanus, umplută cu zahăr din cocos.

indonesia-dadar-gulung

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Medicamentul primăverii! Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie evz.ro.

Designerul Rodica Fortuna: “Cea mai deosebită rochie creată avea 20 de kilograme!”
Articolul anterior
Regulile de introducere a alimentelor complementare în regimul bebelușului
Articolul următor