Folosirea sucurilor din legume şi fructe pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului se recomandată deoarece sunt asimilate în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.
Sucul de morcovi
Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conţine fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă excelentă de betacaroten, potasiu, minerale şi substanţe nutritive anticancerigene ce includ ftalida şi glutationul (antioxidanţi).
Iată câteva indicaţii ale acestui suc deosebit de valoros: anemii, ulcere gastrice şi duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipaţie, afecţiuni hepatobiliare, intoxicaţii, dermatoze. Mai multe studii medicale efectuate în Danemarca, sub conducerea dcotorului Kirsten Brandt, de la „Institutul Danez de Ştiinţe Agricole”, au demonstrat faptul că administrarea morcovului încetineşte creşterea tumorilor şi chiar previne formarea acestora. Cea mai puternică substanţă antitumorală conţinută de morcov este principiul activ numit falcarinol. În cazul unor studii efectuate pe culturi de celule canceroase, dar şi pe animale de laborator, s-a observat că sub influenţa acestei substanţe anticanceroase, este inhibată dezvoltarea diverselor tipuri de celule maligne.
Sursa: www.dr-catalin-luca.ro