Experţii au concluzionat! Ciocolatele Kinder sunt printre cele mai periculoase produse! Video

Ciocolatele Kinder s-au clasat pe primul loc într-un top al produselor cu cele mai multe substanţe potenţial periculoase. Potrivit experţilor, ciocolata Kinder abundă în grăsimi saturate, arome chimice sintetice, conservanţi, stabilizatori, toate nocive pentru sănătate, iar o organizaţie nonguvernamentală din Germania a cerut retragerea de pe piaţă a acestor produse.

separator

cattura

Ciocolata Kinder conţine 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH), substanţe create atunci când uleiul este rafinat.

Organizaţia Foodwatch a testat 20 de tipuri de produse aparţinând printre altele mărcilor Kinder şi Ferrero. Uleiurile minerale saturate (MOAH) au fost depistate în mini-batoanele Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen şi în bomboanele Nougat Minis.

Organizaţia a solicitat retragerea de pe piaţă a acestor dulciuri consumate în special de către copii. Comisia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind „posibil cancerigene şi cu potenţial de mutaţii genetice”.

Se presupune că uleiurile ajung în batoanele de ciocolată de pe ustensilele tehnice de producţie ale ciocolatei, fie acestea sunt introduse în mod intenţionat pentru a ,,stabiliza” produsul. Acestea însă comportă risc de reacţii alergice severe, cancer, mutaţii genetice.

Află mai multe detalii din materialul video de mai jos.

alte Articole interesante