Ingredientul secret pentru cea mai bună cafea, fără zahăr şi frişcă

O cafea aromată şi plăcută poate fi savurată şi cu mai puţine calorii. Ai nevoie de puţină creativitate şi de un ingredient secret.

separator
10620146_10152609329622266_1902214611093127174_o

Frişca şi zahărul pot să transforme orice cafea de slăbă calitate într-una suficient de bună cât să se afle pe biroul tău în fiecare dimineaţă. Însă acest mix aduce aproximativ 70 de calorii în plus pe ceaşcă. Vestea bună este că poţi să înlocuieşti aceste două ingrediente cu unul singur, care nu doar că dă o aromă foarte bună cafelei, dar are şi multe beneficii pentru sănătate. Este vorba de scorţisoara, condimentul aromat care îţi poate schimba rutina de dimineaţă.

Un studiu a scos la iveală că doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate să-ţi scadă tensiunea, colesterolul rău şi să te ţină departe de diabetul de tip 2. În acelaşi timp, îţi ţine nivelul de zahăr din sânge sub control, astfel încât să nu ai fluctuaţii mari de energie.

Cum să o foloseşti în cafea? Înlocuieşte pur şi simplu frişca şi zahărul cu 1 lingură de scorţişoară.

alte Articole interesante